Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konya Organize Sanayi Bölgesi Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, 1 megavat gücünde güneş enerjisi santrali kurma ihalesini tamamladı. Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kütükcü, "Bu, Türkiye'de organize sanayi bölgeleri arasında bir ilk" dedi.

yapi.com.tr / AA
Konya Organize Sanayi Bölgesi Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi'ne 1 megavatlık lisanssız güneş enerjisi santrali kurma ihalesine 8 firma katıldı. İhaleyi, 10 yılda 15 bin 390 megavat/saat enerji üretim garantisiyle İnform Elektronik San. ve Tic. A.Ş aldı. Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, santralin faaliyete geçmesiyle bölgede aydınlatma, arıtma tesisi, içme suyu kuyuları, geçici depolama alanı, sosyal tesisler, idari ve teknik binalar dahil olmak üzere, sanayicilere götürülen hizmetlerin güneş enerjisiyle sağlanmaya başlanacağını söyledi.

Bunun Türkiye'de organize sanayi bölgeleri arasında bir ilk olduğunu ifade eden Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ni daha yenilikçi ve rekabetçi bir organize sanayi bölgesi haline getirmek istediklerini belirtti.

Bu yatırımın, Türkiye'de güneş radyasyonu bakımından en zengin yer olan Konya'nın Karapınar ilçesine yatırım yapmak isteyen girişimciler için de örnek olacağını anlatan Kütükcü, "Bu çalışmayla amacımız yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden yararlanarak hem karbondioksit salınımını azaltmak, hem de bölge müdürlüğümüzün enerji maliyetlerini aşağı çekmek. Kurulacak güneş enerjisi santraliyle Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün iç enerji tüketimlerinde yüzde 21 oranında tasarruf ederek, sanayicilerimize daha verimli kaynaklarla hizmet götürmüş olacağız. Bu oranı önümüzdeki dönemlerde yapılacak yatırımlarla yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kütükcü, ihale süreci tamamlanan santralin, Eylül ayı sonunda devreye alınacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konya-organize-sanayi-bolgesi-gunes-enerjisi-santrali-kuruyor_118143.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!