Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bozcaada İmar Planı Danıştay'da

Bozcaada Forum, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na yapılan yaklaşık bin itiraza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıt gelmeyince Danıştay’a dava açtı.

yapi.com.tr
Bozcaada İmar Planı Danıştay'da

Bozcaada’yı yakından ilgilendiren ve uzun süredir ulusal medyanın da gündemini işgal eden Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı yargıya taşındı.

Bozcaada Forum’dan yapılan açıklamada, “1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın özellikle Bozcaada’ya ilişkin kısımlarına Bozcaada'dan yapılan 1000 kadar itiraz dilekçesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 60 gün içerisinde hiçbir cevap verilmedi. Yani itiraz dilekçelerine olumsuz cevap verildiği kabul edildi. Bunun üzerine Bozcaada Forum ve Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu avukatları ile bugün idari mahkemede yürütmenin durdurulmasına ve takiben iptaline karar verilmesi talebi ile Danıştay’a dava açıldı” denildi.

İtiraz edilen konular

Bozcaada haber adlı sitenin haberine göre; Bozcaada Forum ve Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu avukatları tarafından açılan davada şu maddelerin aykırı olduğuna dikkat çekildi: Balıkesir-Çanakkale planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı doğal ve sit alanlarını tahrip edici bir plandır. Balıkesir-Çanakkale planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında Bozcaada ve Gökçeada için özel hükümler düzenlenmiş ve bu hükümler adaları koruma ve geliştirmenin tersine rant amaçlı yapılaşma baskısını beraberinde getirmektedir. Adalarda 1. derece doğal sit alanında kalan bölgelere ciddi yapılaşma getirilmektedir. Balıkesir-Çanakkale planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı mekânsal planlar yapım yönetmeliğine aykırıdır. Balıkesir-Çanakkale planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı planlama ilke ve esaslarına aykırı bir plandır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bozcaada-imar-plani-danistayda_128377.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!