Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ile Aralık 2013 dönemi olan yılın 4. çeyreğinde inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi'nin bir önceki çeyreğe göre %1,5 oranında azaldığı belirtildi.

yapi.com.tr
İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,0 oranında azalırken, 2013 yılında bir önceki yıla göre %5,2 oranında azaldığı ifade edildi.

İnşaat sektöründe çalışılan saat %2,3 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi 2013 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %2,3 oranında azaldığı bildirildi. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,9 oranında azalırken, 2013 yılında bir önceki yıla göre %6,1 oranında azaldığı kaydedildi.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş %0,7 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2013 yılı IV. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,7 oranında arttığı ifade edildi. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,7 oranında artarken, 2013 yılında bir önceki yıla göre %9,7 oranında arttığı açıklandı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorunde-istihdam-azaldi_117610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!