Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'da Rant Yolları Tıkandı

İstanbul'un bir numaralı rant bölgesi haline gelen 3. Köprü ve 3. Havalimanı çevresi seçim sonuçları ve mahkemelerden gelen haberlerle sarsıldı. Bölgede emlak fiyatları bir ayda yüzde 30 düştü.

yapi.com.tr
İstanbul'da Rant Yolları Tıkandı

Son yılların en büyük rant alanlarından biri olan Arnavutköy ve çevresindeki emlak piyasası, 7 Haziran genel seçimleri sonrasında oluşan belirsizlik yüzünden büyük bir darbe yedi. Meydan Gazetesi'nden Bünyamin Köseli'nin haberine göre, siyasi belirsizlik, 3. havalimanı, 3. köprü ve Kanal İstanbul'un yapılması planlanan bölgedeki arsalara yüzde 30 oranında değer kaybettirdi. Genel seçimlerden sonra, 3. köprünün bağlantı yollarına dair İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin aldığı iptal kararının da emlak fiyatlarını dibe çektiği ifade ediliyor. Kanal İstanbul Projesinin iptali, 3. havalimanının bitirilip bitirilemeyeceğine dönük belirsizlik, bölgeden arsa alan büyük yatırımcıları kara kara düşündürüyor.

'Meslek hayatımın en durgun günlerini yaşıyorum'

3. havalimanının sınırları içerisinde bulunan Tayakadın Köyü'nde emlakçılık yapan Ömer Genç, son beş yılın en kötü sezonunu yaşadıklarını söylüyor. Emlak piyasasında çok büyük bir belirsizlik olduğuna dikkat çeken Genç, “3. havalimanı ve köprünün bitirilip bitirilemeyeceğine yönelik belirsizlik piyasayı fena halde ürküttü. Bir haftada arsa fiyatları metrekareye 50 TL değer kaybetti. Köprüye giden bağlantı yollarının iptal kararı, Kemerburgaz ve Göktürk'teki villa fiyatlarının bir gecede ciddi bir değer kaybetmesine neden oldu” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-rant-yollari-tikandi_132437.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!