Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kadın Girişimciler İklimlendirme Sektörüne Sakura Projesi ile Adım Atacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Daikin işbirliği ile hayata geçirilen Sakura Projesi ile 100 girişimci kadının iklimlendirme sektörüne kazandırılması planlanıyor.

yapi.com.tr / AA
Kadın Girişimciler İklimlendirme Sektörüne Sakura Projesi ile Adım Atacak

KalDer tarafından geliştirilen, KOSGEB tarafından desteklenen 'Kadın Girişimci Destek Projesi'ne Daikin'in sahip çıkmasıyla hayata geçirilen 'Sakura Projesi', 100 girişimci kadını iklimlendirme sektörüne kazandıracak. Eğitim ve işyeri desteği ile üniversite mezunu girişimci kadınlara fırsat sunan Sakura Projesi'ne 25 Temmuz 2014 tarihine kadar başvurmak mümkün olacak.

Verilen bilgilere göre, tüm üniversitelerin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinden mezun olmuş girişimci kadın adayları, önce eğitim, ardından da işyeri desteği alacak ve ısıtma-soğutma sektöründe iş hayatına atılacak. Sakura Projesi'nin ilk yılında 14 kadın, KOSGEB, Daikin ve KalDer tarafından geliştirilen eğitim programından yararlanarak, Nisan 2015 tarihinde işyerlerini açmış olacak. Projenin ikinci yılında Sakura Projesi'nden yararlanan girişimci sayısı 50'ye, üçüncü yılın sonunda da 100'e ulaşacak. Sakura Projesi kapsamında, kariyerine girişimci olarak başlayacak olan bu 100 kadın, işyerlerinde en az bir kadın istihdam edecek. Böylece Sakura Projesi ile 200 kadına iklimlendirme sektöründe iş olanağı sağlanacak.

KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Hizmet Merkez Müdürü Serhat Öztürk, "Bu proje ile 3 yılda 100 girişimci kadın KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanacak. KalDer ve Daikin tarafından verilecek eğitimlerin sonunda, girişimcilerimiz kurumun toplam 30 bin lirayı bulan işletme kuruluş, donanım, işletme giderleri ve sabit yatırım desteklerinden geri ödemesiz olarak yararlanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan da, sürdürülebilirlik için küresel ticaret ve iş yaşamının ana ilkelerinin 10 madde altında toplandığı Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne 2002 yılında Türkiye'de ilk imza koyan kuruluş olduklarını hatırlattı.

Doğan, şunları kaydetti:

"16. Kalite Kongremizde KalDer'in özel konuşmacısı olarak Türkiye'ye gelen, zamanın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'nın dünyaya kazandırdığı bu sözleşmenin ilkelerinden bir bölümünü Daikin Sakura projesi ile yaşama geçirmiş olduk. KalDer, Küresel İlkeler Sözleşmesinin 1'inci ve 6'ncı ilkeleri doğrultusunda, yönetim dünyasında belirleyici olanın yetenek olduğunu ve bunun da cinsiyete bağlı olmadığını gündeme taşımayı hedeflemiştir. Daikin Sakura Projesi, KOSGEB-KalDer işbirliğinin bir uzantısı olması açısından da oldukça anlamlı ve önemlidir. Sakura projesi ile Türkiye ekonomisi 100 kadın girişimci kazanacak. İşyerlerinin sürdürülebilirliği desteklenecektir. Proje ile yalnızca kadın girişimci yetiştirmekle kalınmayacak iş sahibi kadın statüsü kazandırılacak. Ülkemizde kadının iş hayatına katkısını arttıracak bu projenin, Türkiye için benzer projelere örnek teşkil edeceğine inanıyorum."

"Sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz"

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder ise Sakura Projesi'ni bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, Sakura Projesi kapsamında KalDer ile birlikte kadın girişimcilere finans, girişimcilik, perakende ve yönetim eğitimlerinin yanı sıra teknik konularda eğitim vereceklerini bildirdi. Önder, "120 saat sürecek bir girişimcilik eğitimi programı sonucunda iklimlendirme sektörüne 100 kadın girişimci arkadaşımız, rol model olarak ekonomik ve sosyal hayata kazandırılacak. Spordan iş hayatına kadar kadını hayatın her alanında desteklemeyi kendine görev edinmiş bir kuruluş olarak, KOSGEB ve KalDer ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirerek bu tür işbirliklerine de örnek oluşturmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadin-girisimciler-iklimlendirme-sektorune-sakura-projesi-ile-adim-atacak_122293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!