Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kalekim Erzurum'da Üretime Başladı

Kale Grubu'nun 2,5 milyon lira yatırımla kurduğu ve 90 bin ton üretim kapasitesi olan Kalekim Erzurum Fabrikası üretime başladı. Fabrikada yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlandı.

yapi.com.tr / AA
Kalekim Erzurum'da Üretime Başladı

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi ek sahasında düzenlenen fabrikanın açılış töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, "40 yıllık süreçte Kalekim, toplam 500 çalışana, 8 fabrikaya, yıllık 500 bin ton satışa, 250 milyon lira ciroya, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun işe ulaştı" dedi. Kale Grubu olarak, milli kalkınmanın ancak milli sanayiyle mümkün olabileceği felsefesine inandıklarını anlatan Okyay, açılışı yapılan Kalekim Erzurum Fabrikası'nın arsa olarak yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ettiklerini ve 3 bin 540 metrekare kapalı, 4 bin 350 metrekare açık alandan oluştuğunu ifade etti.

Üretim kapasitesi 90 bin ton olan Kalekim Erzurum Fabrikası için 2,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Okyay, "Fabrikamızda aileleriyle birlikte yaklaşık 100 kişiye yeni iş imkanı sağlamış olacağız. Kalekim Erzurum fabrikamız, şu anda çimento esaslı ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılarla ısı yalıtımı ürünleri üretilebilir durumda" dedi. Okyay, Doğu Anadolu'nun tarihi lojistik merkezi olarak tanımladığı Erzurum fabrikasıyla bölgeye yakın olan Gürcistan ve özellikle Azerbaycan'a yönelik satış potansiyellerini artırmak istediklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalekim-erzurumda-uretime-basladi_113617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!