Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kazıklı Sahil Yeniden İhaleye Çıkarılıyor

Bodrum’da bir disko tarafından 3 yıl önce kaçak olarak yapılmak istenen, ancak tepkiler üzerine belediye tarafından mühürlenen iskelenin, demir kazıklarının bulunduğu alan Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılıyor.

yapı.com.tr
Kazıklı Sahil Yeniden İhaleye Çıkarılıyor

DHA'nın haberine göre, Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, halkın kullandığı bir alanın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini, tekrar eylemler yapacaklarını belirtti. Kumbahçe Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Kaan Toker de bu alanın ranta açılmasını önlemek için önce imza kampanyası, ardından da hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi.

Kumbahçe Mahallesi’nde tanınmış bir disko tarafından 20 Mart 2012 tarihinde, önündeki Bodrum Kalesi manzaralı sahile iskele yapmak için 100’ün üzerinde kazık çakıldı. Ancak, iskelenin kaçak olması tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine Bodrum Belediyesi kaçak olduğu gerekçesiyle iskelenin yapımını durdurup, mühürledi. Bu tarihten sonra kötü bir görüntü oluşturan demir kazıklar atıl durumda kaldı.

Milli Emlak Müdürlüğü, devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğu belirtilen içinde bir rıhtımın da bulunduğu 1432 metrekarelik bu alanı iskele ve kıyı düzenlemesi yapılmak üzere yıllık 232 bin liradan 30 yıllığına ihaleye çıkardı. İhalenin 28 Aralık 2015 tarihinde saat 11.00’de yapılacağı duyuruldu. Bu gelişme yaşam alanı savunucularını tekrar ayağa kaldırdı.

'Yağmacılık denize taştı’

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan şunları söyledi: “Gözünü rant ve yağma bürüyenler, bunu yasallaştırarak amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Yağmacılık denize taşmış vaziyette. Bu kamusal alanda son derece acımasız bir hak gaspı var. Peki kamuyu temsil edenler ne yapıyor? Şu ana dek üç maymunu oynadılar. Şimdi ise yağmayı yasallaştırmaya çalışıyorlar. Buranın, yerel balıkçılarının yararlandığı, halkın kullandığı yerin peşkeş çekilmesine engel olacağız.”

Kumbahçe Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Kaan Toker de şöyle konuştu: “Bodrum Kalesi önündeki bu alan 1437 metrekarelik iskele yapılmak suretiyle bir alan kazanılacak. Şehir planlamacıları, tarihçiler, arkeologlar, buna ne der? Yapılacak şey şehrin genel görünümüne ne kadar yakışır? Bu iskelenin yapıldıktan sonra, söz konusu disko ile birleştirilmesi çok olası. Bu birleştirmeden sonra, geçmişte mücadele ederek kazandığımız alan tekrar riske girecek.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kazikli-sahil-yeniden-ihaleye-cikariliyor_138427.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!