Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum'da RES Karmaşası

Bodrum'da iki mahalleye rüzgar enerjisi santrali (RES) kuracak şirketin türbin inşaatı çalışmaları eksik evrak gerekçesiyle belediye ekiplerince durduruldu.

yapi.com.tr
Bodrum'da RES Karmaşası

DHA'nın haberine göre, Akyarlar ve Geriş mahallelerinde iki adet rüzgar enerjisi santrali kuracak olan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin, Geriş tepesindeki türbinlerin inşaatı için sürdürdüğü çalışmalar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu öncülüğünde, fen ve imar işleri yetkilileri eşliğinde bölgeye gelen zabıta memurlarınca bugün öğlende durduruldu.

Şirket yetkilileri, çalışma izinlerinin bulunduğu belirtirken; Belediye Başkan Yardımcısı Uslu, "Bodrum belediyesi sınırları içindeki bir alanda yapılan resmi ve şahıs arazilerinin kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili belediyemize verilen bir bilgi olmadığı gibi, Danıştay 6'ncı Dairesi'nin şahıs arazilerinin kumalaştırılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı var. Bununla birlikte şirket burada çalışabileceklerine dair bize hiçbir belge vermediği için iş makinesinin çalışmasını durdurduk.

Mühürlenecek herhangi bir bina, inşaat olmadığı için mühürleme işlemini yapmadık. Ama gerekli belgeleri getirmeden çalışırlarsa suç işlemiş sayılırlar" dedi. Belediye ekiplerinin tutanak tutulup inşaat alanından ayrılmasından sonra, şirketin iş makinesini tekrar çalıştırdığı ve hafriyata devam ettiği görüldü.

'İzinler alındı' açıklaması

İnşaat alanında açıklama yapan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz, "Belediye bize 'Evraklarınız eksik' diyor. Ama bizim tüm izinlerimiz alındı. Bu evrakların örneklerini belediyeye verdik. Dolayısıyla belediyenin tuttuğu tutanak bizi bağlamaz. Biz çalışmaya devam edeceğiz ve ediyoruz" dedi.

ETİKETLER: Bodrum RES
http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-res-karmasasi_138390.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!