Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODTÜ'ye Uluslararası Destek!

ODTÜ’de yaşanan yol tartışmasında 26 ülkedeki 278 farklı akademik kuruldan 857 akademisyen ODTÜ ile dayanışma mesajı verdi

yapi.com.tr
ODTÜ'ye Uluslararası Destek!

Aralarında Chomsky, Butler ve Wallerstein’ın da bulunduğu tüm dünyadan yüzlerce akademisyen ODTÜ’nün sadece ormanını değil, üniversite özerkliğini de koruduğunu, protesto ve ifade özgürlüğüne sahip çıktığını belirtti.

Aralarında dünyaca ünlü filozoflar Naom Chomsky, Judith Butler ve Immanuel Wallerstein’ın da bulunduğu 857 akademisyen ODTÜ’ye destek mesajı gönderdi. “ODTÜ kampüsündeki hukuksuz çevre katliamını ve polis şiddetini kınıyoruz” diyen akademisyenler, direnen ODTÜ öğrencilerine, akademisyenlerine ve personeline destek ve dayanışma mesajı verdi. İmzacılar arasında bulunan Chomsky “ Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıkıcı otoyol projesinin bir parçası olarak gerçekleştirdiği gece yarısı baskınını protesto eden ODTÜ öğrencileri, akademisyenleri ve çalışanlarının mücadelesini destekliyorum. Ayrıca gece baskınını takip eden süreçte öğrencilere karşı uygulanan polis şiddetini protesto edenlerin sesine kendi sesimi ekliyorum” dedi.

Dayanışma metninde ODTÜ’nün kendi ormanı için yürüttüğü mücadelenin demokratik hakkı olan protesto ve ifade özgürlüğüne dönüştüğü belirtilerek “Bu olaylar, tıpkı Gezi Direnişi’nde olduğu gibi hükümetin çevreyle ilgili konularda halkın endişelerini nasıl göz ardı ettiğini gösteriyor. Bu durum hükümetin yüksek öğrenimin özerkliğini yok etme çabasının da bir parçasıdır. Direnen tüm ODTÜ öğrencilerine, akademisyenlerine ve personeline sonsuz destek ve dayanışma içinde bulunduğumuzu bildiririz” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtuye-uluslararasi-destek_113695.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!