Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Parkıma, Yeşilime, Ağacıma Dokunma’

İzmir Karşıyaka ilçesi Nergiz Mahallesindeki parkın imara açılacağını belirten mahalle sakinleri, parklarına sahip çıkarak, betonlaşmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

yapi.com.tr
‘Parkıma, Yeşilime, Ağacıma Dokunma’

Birgün Gazetesi'nden Gülsen Candemir'in haberine göre, parklarının uzun süredir Karşıyaka Belediyesi tarafından bakımsız bırakıldığını iddia eden mahalle sakinleri, ağaçlara su döküp, yeni fidan dikti ve ağaçların kuruyan dallarını temizledi.

Park yerine bina

Karşıyaka Belediyesi’nin parka uzun süredir hiç bakım yapmadığını söyleyen Karşıyaka Nergiz Mahallesi sakinleri, fidan dikimi ve temizlik çalışmalarının ardından bir açıklama yaptı. Mahalle sakinleri, çevredeki tek parklarının betonlaşmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Park alanı olarak hizmet veren yere, çok katlı bina yapılmak isteniyor. Bizler Nergiz ve Goncalar Mahallesi sakinleri, belediyenin bu projesine karşı ‘Parkıma, yeşilime, ağacıma dokunma’ diyerek engel olmaya çalışıyoruz. Gezi Parkı’ndaki ağacı, yeşili, doğayı korumak için sokağa çıkan halk ne ise Nergiz Parkı’na sahip çıkan insanlar da odur” diye konuştular.

‘Belediyelere sesleniyoruz’

Nergiz Parkı’nın, ‘park ve yeşil alan’ olarak tescil edilmesi için yaklaşık 500 imzalı dilekçelerini Karşıyaka Belediyesi’ne verdiklerini söyleyen mahalle sakinleri şöyle konuştu: “Yok edilecek diye, aylardır parka bakım yapılmadı. Kaderine terk edilen parkımızı temizleyip, fidan ve çicek diktik, kurumaya terk edilen ağaçların bakımını yaptık. Belediye Başkanı ve Encümeni’ne sesleniyoruz. Biz bina değil, yeşil alan ve park istiyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/parkima-yesilime-agacima-dokunma_116692.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!