Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Parka Kentsel Dönüşüme Yargı "Dur" Dedi!

Birlik Parkı’nı konut ve ticaret alanı olarak imara açmak isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi davalar açtı. Mahkeme, Birlik Parkı’nı imara açan plan kararını iptal etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi, parkı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Meslek odaları buna da dava açtı. Mahkeme bu kararı da iptal etti.

yapi.com.tr
Parka Kentsel Dönüşüme Yargı "Dur" Dedi!

Oda yöneticileri yaptıkları açıklamada kararın sevindirici olduğunu söyledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan: “Birlik Parkı, Çankaya bölgesinde yer alan yaklaşık 40.000 m2 lik bir yeşil alana sahip önemli bir yer. Büyükşehir Belediyesi Birlik Parkını 2011 yılından beri takibe alarak parkı yok etmek amacıyla park alanını ticaret ve konut alanına çevirerek imara açma kararı vermişti.Bu karara dava açtık ve kazandık. Mahkeme, bu plan değişikliğini reddetti. Ancak Büyükşehir Belediyesi büyük bir kararlılıkla mahkeme kararlarını göz ardı ederek alanı kentsel dönüşüm alanı ilan etti ve yeniden plan değişikliği kararı aldı. Bu kararı da  diğer meslek örgütleri ile birlikte  yargıya taşıdık ve karar iptal edildi. Kent için önemli bir karardır. Kent adına mutluyuz” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan ise “Birlik parkı, hem yargı sürecinde hem mücadele deneyimi açısından önemli bir karar. Birlik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla birlikte , orada yaşayan halk soruna sahip çıktı. Mimarlar Odası halkın yanında yer aldı ve dava açtı. Sonrasında sürekli eylemler oldu. Bilirkişi keşfi bile 300 kişiyle yapıldı. Birlik Parkı davasının özü "birlikte olursak kazanabiliriz"dir. Karakusunlar, Yüzüncüyıl , Çukurambar,Söğütözü,Çiğdem mahallelerinde yaşayan kentlilerin nefes alma yeri Birlik Parkı'ndaki bu karar kent mücadelesinde önemli bir örnektir”dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/parka-kentsel-donusume-yargi-dur-dedi_116198.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!