Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Parklarının Betonlaştırılmasına Karşı Çıktılar

İzmir Karşıyaka'da Nergiz ve Goncalar Mahallelerinin ortak kullanımında olan Nergiz parkının betonlaştırılmak istenmesine karşı çıkan ve bir haftadır eylem yapan mahalleliler hafta sonunda da sokağa çıktı.

yapi.com.tr
Parklarının Betonlaştırılmasına Karşı Çıktılar

Birgün Gazetesi'nden Gülsen Candemir'in haberine göre, İzmir Karşıyaka'da Nergiz ve Goncalar Mahallelerinin ortak kullanımında olan Nergiz parkının betonlaştırılmak istenmesine karşı çıkan ve bir haftadır eylem yapan mahalleliler hafta sonunda da sokağa çıktı.  Nergiz Parkı'nda buluşan semt sakinleri buradan Belediye'ye yürüdü. Parkın Belediye'nin değil halkın olduğunu ifade eden mahalleliler tepkilerini “Parkımızda beton istemiyoruz”, “Nergiz uyuma yeşiline sahip çık” sloganları atarak gösterdi. Gezi Direnişinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart taşıyan protestocular Belediye Başkanı Cevat Durak’ı kastederek “Cevat gözünü inşaat bürümüş”, “İnşaat parka bol gelir, Karşıyaka sana dar gelir” pankartları taşıdı.

'Projeyi derhal iptal edin'

Belediye önünde mahalleliler adına konuşan Semra Hancıoğlu, projeleri halktan saklayan bir belediye istemediklerini ifade ederek, planın derhal durdurulmasını talep etti. Projeye kendi imkanları ile ulaştıklarını belediyenin hiçbir şekilde bilgilendirmede bulunmadığını söyleyen Hancıoğlu parkta bir yer altı otoparkı, 250 kişilik konferans salonu, derslikler, muhtarlık binasının da yer alacağı iki ayrı bina yapımının planlandığını belirtti.

Muhtarlık ve çay ocağına tebligat

Nergiz Mahalle Muhtarı Ayşen Önder, alanın yeşil alan olmaktan çıkarılıp imara açıldığını yeni öğrendiklerini, park içindeki muhtarlığa ve çay ocağına da iki gün önce boşaltmaları yönünde tebligat gönderildiğini ifade etti. 13 yıldır muhtarlık yaptığını söyleyen muhtar Önder, yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurmaya hazırlandıklarını ifade etti. Belediye ile yaptıkları görüşmede belediye başkan yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın kendilerinin yapabileceği bir şey olmadığını söyleyen Muhtar Ayşen Önder, alanın 2002'de imara açıldığını ihalenin bile yapıldığını ve yakında işlemlere başlamaları gerektiğini aktardığını belirtti.

Park içindeki cafeteryanın sahibi Ceyhun Özsatılmış ise, sözleşmesinin 2015 yılında bitecek olmasına rağmen cafeteryayı boşaltması yönünde tebligat aldığını söyleyerek, konuyu yargıya taşıdığını açıkladı. Babadan kalma 52 yıllık çay ocağı olduğunu söyleyen Özsatılmış, başka bir iş yapmayı bilmediğini, burası kapatılırsa hayatını geçindiremeyeceğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/parklarinin-betonlastirilmasina-karsi-ciktilar_116083.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!