Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Polimeks'in Eskişehir Bademlik’teki Otelini Rixos İşletecek

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat tarafından inşa edilen Eskişehir Bademlik’teki termal otel ve spa merkezinin işletmesini Türkiye’nin ilk ve tek global otel markası Rixos Hotels yapacak.

yapi.com.tr
Polimeks'in Eskişehir Bademlik’teki Otelini Rixos İşletecek

Eskişehir’in turistik değeri giderek artan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen ve konsept olarak şehrin ilk büyük tesislerinden biri olan Termal Otel ve SPA Merkezi, 50 milyon dolar tutarında yatırımla gerçekleştirildi. İki şirket arasında yapılan devir teslim anlaşmasını, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Siyahi imzaladı.

İmza töreninde konuşan Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, firma olarak Eskişehir’in kalkındırılması, bölgeye değer kazandırılması, mevcut potansiyelinin en doğru yapılar ve yatırımlar ile ön plana çıkartılması, turistik öneminin vurgulanması konularının kendileri için önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Eskişehir, nüfus büyüklüğü, işgücü, ekonomik yapısı, sanayi altyapısı ve çevresiyle ilişkileri göz önüne alındığında Türkiye’de gelişen kentler sıralamasında önemli aşama kaydetmiş bir bölgesel merkez olarak öne çıkıyor. Polimeks olarak biz de hayata geçirdiğimiz her projeyle bölgenin potansiyellerini ön plana çıkarmaya; bölgede istihdam ve turistik değer yaratmaya odaklanıyoruz. Eskişehir Bademlik bölgesi de termal değeri yeterince kullanılmayan, üzerinde doğal özelliklerine uygun işletilmeyen tesislerin bulunduğu bir bölgeydi. Biz de projeyi daha ilk başta kurgularken bölgenin termal alt yapısını hem Eskişehirliler, hem de yerli ve yabacı turistler için faydalanılabilir bir hale getirmek üzere çalıştık. Amacımız sadece dışardan turist gelmesi değil, Eskişehirlinin de faydalanabileceği bir tesis olmasından yanaydı”.


Polimeks, Türkmenistan'da 123 proje hayata geçirdi

Başta Türkmenistan olmak üzere, Türkiye ve daha birçok ülkede mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimde doğru ve nitelikli projenin altına imza attıklarını belirten Tabanca, Türkmenistan’da ülkenin en önemli anıtlarından kültür ve sanat komplekslerine, hükümet binalarından otel ve hastaneye, çimento fabrikalarından arıtma tesisi, hipodrom ve alışveriş merkezlerine kadar yaklaşık 123 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 2013 yılında Türk inşaat sektörü adına uluslararası bir başarıya daha imza atarak, yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının ihalesini kazandıklarını hatırlatan Tabanca, sözlerine şöyle devam etti:

 “Son olarak geçtiğimiz yıl 2013’te Awaza Bölgesi’nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü projesini hayata geçirdik. Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahil şeridinde kurulu Yelken Yat Kulübü, yaklaşık 90 milyon dolar değerinde bir yatırım ile gerçekleşti. Şirket olarak oturmuş bir sistemimiz ve kurumsal bir yapımız var. Değişen ülke ve dünya pazar koşullarına göre kısa ve orta vadeli stratejimizi sürekli gözden geçiriyoruz.  Başta Türkmenistan olmak üzere yurtdışı pazarlarda pazar payımızı her geçen yıl artırarak, büyümeyi hedefliyoruz.  Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda orta ve uzun vadede Türkmenistan, Ortadoğu, Suudi Arabistan, Katar ve Afrika bölgesi radarımıza giren pazarlar arasında yer alıyor”.  

Rixos'un Ankara ve Konya’dan sonra Anadolu'daki üçüncü tesisi olacak

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, grubun Anadolu’daki üçüncü tesisinin Rixos Eskişehir olacağını belirterek, Polimeks İnşaat ile gerçekleştirdikleri işbiriliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tamince, şöyle devam etti:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/polimeksin-eskisehir-bademlikteki-otelini-rixos-isletecek_119605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!