Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Rüzgar ve Güneş Enerjisi Ölçümlerinde Sorumluluk Meteoroloji'de

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), Rüzgar ve Güneş Enerjisine Dayalı Lisans Başvuruları İçin Yapılacak Rüzgar ve Güneş Ölçümleri Uygulamalarına Dair Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

yapi.com.tr / AA
Rüzgar ve Güneş Enerjisi Ölçümlerinde Sorumluluk Meteoroloji'de

Buna göre, başvuru MGM Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu tarafından 2012 yılı için 3 bin lira olarak belirlendi. Ücret, MGM Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu tarafından her yıl yeniden belirlenecek ve MGM resmi internet sitesinde duyurulacak.
    
Başvuru kabul edildikten sonra firmaya veri iletişimi için her bir istasyona özel tanımlanacak kullanıcı adı, parola ve verilerin gönderileceği MGM sunucu bilgileri verilecek. Ölçüm istasyonu, rüzgar veya güneş enerjisine dayalı üretim tesisinin kurulacağı lisans başvurusu yapılan santral sahası içerisinde yer alacak. Ölçüm istasyonunun bulunduğu nokta koordinatları, firma tarafından sağlanacak GPS cihazı ile kontrol edilecek. GPS ölçüm cihazı hata miktarı en fazla 5 metre olacak. Yapılan ölçümler, ölçüm verileri üzerinde herhangi bir değişiklik ve harici bir müdahale olmaksızın MGM'ye iletilecek.
    
MGM'ye sunulan ölçülen ve tamamlanan veri ve bilgilerin doğruluğundan ve güvenirliğinden başvuru sahibi sorumlu olacak. MGM hukuki olarak sorumlu olmayacak. Yapılan değerlendirmeler, başvuru sahibinin MGM'ye ilettiği veri ve bilgilerin doğru olduğu kabul edilerek yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-ve-gunes-enerjisi-olcumlerinde-sorumluluk-meteorolojide_100783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!