Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

''Türkiye'de Yenilenebilir Enerji için Yatırım Ortamı İyileştirmeli''

Pricewaterhouse Coopers (PwC) Türkiye'nin, Turkey's Renewable Energy Sector from a Global Perspective'' raporunda, Türkiye'de yenilenebilir enerji için yatırım ortamını iyileştirmek için eş güdümlü olarak birçok adım atılabileceği belirtildi.

yapi.com.tr / AA
''Türkiye'de Yenilenebilir Enerji için Yatırım Ortamı İyileştirmeli''

Pricewaterhouse Coopers (PwC) Türkiye'nin hazırladığı ''Turkey's Renewable Energy Sector from a Global Perspective'' başlıklı çalışmasında yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması ve yenilenebilir enerji sektöründeki son gelişmeler, dünyadaki destek mekanizmaları ve ticari gelişmeler incelendi.

Yenilenebilir enerji için doğru politikaları ve düzenleyici çerçeveyi oluşturma çalışmalarının dünyanın her yerinde büyük bir deney olduğunu belirtilen raporda, ''Politika yapıcılarının, kendi ülkelerinde yenilenebilir enerji ile ilgili tasarımlarını oluştururken, dünyanın diğer yerlerindeki deneyimlerinden faydalanmaları kaçınılmazdır'' denildi.

Pwc Türkiye, yayımladığı raporda öne çıkan sonuçları şöyle sıraladı:

''Türkiye'deki politika yapıcılar son birkaç yılda yenilenebilir enerjinin, sürdürülebilir şekilde elektrik üretimini ve enerji arz çeşitliliğini artırmakta oynayabileceği rolün farkına vardılar. Yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması ile bu yönde önemli bir adım atıldı.

Gelişmiş ekonomilerde güçlü mali destek politikaları izlenirken, özellikle Çin'de teknoloji üretiminin gelişmesi sonucu proje maliyetlerinin düşmesi, destek mekanizmalarının kamu bütçeleri üzerindeki yükünü artırdı. Artan kurulu gücü desteklemeyen iletim sistemlerinin genişletilmesi de önemli ölçüde kamu yatırımı gerektiriyor.

Türkiye'de yenilenebilir enerji için yatırım ortamını iyileştirmek için eş güdümlü olarak birçok adım atılabilir. İlk akla gelenler mevzuattan kaynaklanan belirsizlikler ve bürokratik gecikmelerin ortadan kaldırılması ile yenilenebilir enerji santrallarının en verimli şekilde sisteme bağlanmasını sağlayacak şekilde bir şebeke genişletme planı yapılmasıdır.

Enerji sektörünü bir bütün olarak destekleyen politikalar, yenilenebilir enerji için de faydalı olacaktır. Enerji piyasalarının liberalleşmesi ile enerji sektörüne daha fazla yatırım çekilebilir. Teşvik mekanizmalarının karbon ticareti ile desteklenmesi, yatırımcıların finansman olanaklarını artıracaktır.''

ETİKETLER: yeşil kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-yenilenebilir-enerji-icin-yatirim-ortami-iyilestirmeli_100562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!