Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sabancı Çimentoda Satın Alma için Uygun Fırsatlara Bakıyor

Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Göçmen, "Akçansa ve Çimsa, şu anda 1 - 1,5 milyar lira arasında ilave sermaye gerekmeden yatırım yapma kapasitesine sahip. Şu anda sürekli izliyoruz, uygun ortam ve zamanı bulduğumuzda satın almalar yapabiliriz" dedi.

yapi.com.tr / AA
Sabancı Çimentoda Satın Alma için Uygun Fırsatlara Bakıyor

Hedefin sadece büyüme değil sürdürülebilir büyüme olması gerektiğinin altını çizen Göçmen, çimento üretiminin enerji yoğun bir iş olması dolayısıyla enerji verimliliğinin sektör için önemli bir konu olduğuna vurgu yaptı. Sabancı Holding Çimento Grubu olarak, 2005 yılından bu yana bilinçli ve programlı, verimlilik odaklı 250 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını, atıkların bertaraf edildiği fabrikalar oluşturduklarını söyleyen Göçmen, "Bugün atık ısı tesislerimizle Akçansa Çanakkale Fabrikası'nda 15,2 MW, Çimsa Mersin Fabrikası'nda ise 8-9 MW enerji üretiyoruz. Bunları alt alta yazdığımızda enerjide yılda 40 milyon lira tasarruf sağlıyoruz. Biz sürdürülebilirlik konusunu sadece çevre olarak değerlendirmiyoruz. Enerji verimliliği projelerinin yanı sıra üretimde yeni yaklaşımlar, özel ürünler ve hizmetler, alternatif yakıt, nano teknoloji gibi çalışmalarla topyekun bir sürdürülebilirlik anlayışı geliştirmeye çalışıyoruz. Teknoloji liderliğiyle sektörümüze örnek olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"Atık yakıt 1,5 milyar dolarlık enerji ithalatını ikame edebilir"

Türkiye'nin enerji ithalatının cari açığın önemli bir kalemi olduğunun altını çizen Göçmen, "Atık yakıt şu anda Türkiye'de 1,5 milyar dolarlık bir enerji ithalatını ikame edebilecek boyutta. Eğer biz Avrupa'daki fabrikalar kadar atık bulabilsek, Türkiye şu an 1,5 milyar dolar daha az enerji ithal edecek. Çöpler şu anda ayrıştırmadan toplanıyor ve gömülüyor, buna biz de talibiz, istenirse bu ayrıştırma işini biz yapmak kaydıyla da talibiz. Buna sadece Sabancı şirketleri değil, Türkiye çimento sektörü olarak da talibiz" önerisini paylaştı.

Göçmen, holdingin bütçesi dışında iki şirketin bilanço güçlerinden 1-1,5 milyar lira arasında ilave sermaye gerekmeden yatırım yapma kapasitelerinin olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyümek için önemli bir finansal gücümüz var ama bugüne kadar yapamamamızın bir takım sebepleri var. Coğrafi olarak bazı yerlerde siyasi istikrarsızlık, bazı yerlerde finansal istikrarsızlık gibi...  Türkiye'nin etrafına çok baktık, Suriye'ye baktık geri çekildik, Mısır'a baktık geri çekildik. Mısır, Tunus, Libya'daki durum yatırım yapmamıza elverişli bir ortam yaratmadı. Balkanlara çok ciddi baktık, bir sürü aday firmayla görüştük, orası da İtalya ile Yunanistan'daki finansal krizin etkisinde. Ortamla finansal gücümüzü buluşturamadık. Şu anda sürekli izliyoruz, uygun ortam ve zamanı bulduğumuzda satın almalar yapabiliriz."

Toplantıda Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ve Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu da Çimsa ve Akçansa olarak yaptıkları çalışmalar ve şirket performanslarına ilişkin bilgiler verdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sabanci-cimentoda-satin-alma-icin-uygun-firsatlara-bakiyor_118537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!