Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sivas’ta Madene “ÇED Gerekli Değil”

Sivas Valiliği, dört ilçede açılması planlanan kalker, krom, taş ve traverten ocakları için “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

yapi.com.tr
Sivas’ta Madene “ÇED Gerekli Değil”

Sivas Valiliği, doğaya verdiği zararlar nedeniyle tepki çeken; kalker, krom, taş ve traverten ocaklarıyla ilgili “ÇED gerekli değildir” kararı verdi. Ulaş, Kangal, Yıldızeli ve Doğanşar ilçelerine dair karar, bölge sakinlerinde endişe yarattı.

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre; Sivas Valiliği’nin kararı doğrultusunda Ulaş’a krom ocağı, Kangal ve Doğanşar’a taş ocağı açılacak. Yıldızeli’ndeki traverten ocağı ve Ulaş’taki kalker ocağında da ‘kapasite artışı’ yapılacak.

Ulaş’ın Karagöl köyüne Ekenler Krom Sanayi tarafından krom ocağı açılacak. Proje bedeli 500 bin TL olan ocakta, mera vasıflı 248 bin 800 metrekarelik alanda yıllık ortalama 50 bin ton krom madeni üretimi yapılacak. Köye uzaklığı 2 kilometre olan maden sahasında patlatma işlemi için toplam 990 kilogram dinamit kullanılacak. Proje tanıtım dosyasında patlatma işlemi sırasında Karagöl Köyü’nde yer alan binaların etkileneceği ancak olumsuz bir sonucu olmayacağı iddia edildi. Nakliye için ise Karagöl Köyü’nün mevcut yolu kullanılacak.

Ormanın içine taş ocağı
Doğanşar ilçesinin Başekin köyüne Karayolları Genel Müdürlüğü 16. Bölge Müdürlüğü tarafından taşocağı açılacak. 450 bin TL bütçeli proje kapsamında çıkarılacak malzeme Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan yolların yapım, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılacak. Ormanlık alandaki ocaktan yılda 390 bin ton malzeme çıkarılması hedefleniyor.

Kangal ilçesinin Kızıleniş köyüne de Karayolları Genel Müdürlüğü 16. Bölge Müdürlüğü tarafından taş ocağı açılacak. 600 bin TL harcanacak projede çıkarılacak malzeme devlet ve il yollarının yapım, onarım çalışmalarında kullanılacak. Çalışmalar sırasında çıkacak 800 kilogram tozun alana çökeceği, 200 kilogram tozun da havada asılı kalacağı bildirildi.

Yıldızeli’nin Mumcu Çiftliği köyündeki traverten ocağının da kapasitesi artırılacak. Proje alanı 5,20 hektardan 16,46 hektara çıkartıldı. Ulaş ilçesinin Örenlice ve Şenyurt köylerindeli kalker ocaklarında da kapasite artışı yoluna gidildi. Hammadde üretim izin belgesine sahip 19,82 hektarın tamamı ÇED alanı olarak belirlendi. Kalker ocağının kapasitesi 303 bin tondan 2 milyon tona çıkarıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sivasta-madene-ced-gerekli-degil_175833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!