Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sosyal Tesisler "Kentsel Dönüşüm" için Satılacak

İller Bankası’nın tüm sosyal tesisleri “Kentsel Dönüşüm Fonu” için satılacak.

yapi.com.tr
Sosyal Tesisler "Kentsel Dönüşüm" için Satılacak

Birgün Gazetesi'nden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, İller Bankası’na ait 21 taşınmazın tümü “deprem fonu” için satılacak. 21 sosyal tesis dışında bankanın yedi taşınmazının daha satışı için ilan verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tüm illerde kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini ve bu kapsamda İller Bankası’na ait 21 taşınmazın satışa çıkarılacağını açıkladı.

‘Fedakârlığa kendimizden başlıyoruz

İller Bankası’nın tüm sosyal tesislerini satılığa çıkardıklarını söyleyen Özhaseki, “İnsanlar başka yerde de yemek yiyebilir, sosyal tesislerde otellerimiz var ancak insanlar başka yerlerde de kalabilir ama bizim sosyal tesislerden elde edeceğimiz gelirleri biriktirip kentsel dönüşüm yapan belediyelerimize sıfır faizle dağıtmaya başladığımızda tüm belediye başkanlarımıza sanki moral geliyor. Fedakârlığa kendimizden başlıyoruz” dedi.

‘Ankara’daki yeri 300 milyon TL’

Kentsel dönüşüm konusunda finansmanın en önemli sorun olarak görüldüğünü belirten Bakan Özhaseki, İller Bankası’nın bu sorunun çözümünde önemli bir rol üstleneceğini öne sürdü. İller Bankası kaynaklarının önümüzdeki yıldan itibaren kentsel dönüşüm yapacak belediyelere kullandırılacağını iddia eden Özhaseki, “İller Bankası sosyal tesislerinin tamamını satılığa çıkardık. 21 yerde bulunan, insanların kullandığı, konaklama ve restoran olarak hizmet veren sosyal tesisleri satılığa çıkardık. Ankara’daki yer 300 milyon lira ediyor. Bu paraları kentsel dönüşüm havuzuna koyacağız” diye konuştu.

Gecelik 45 TL’den konaklama imkânı

İller Bankası’na ait sosyal tesislerin konaklama bedelleri her ilde farklı fiyatlarla sağlanırken, bu tesislerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmayan yurttaşlar da konaklayabiliyor. Gecelik konaklama ücreti odaların büyüklüğüne ve kişi sayısına göre değişse de günlük 45 TL’den başlayan fiyatlar, 90 TL’ye kadar yükselebiliyor.

18 kentte şubeleri var

Taşınmazlarının satılmaya hazırlandığı İller Bankası’nın 18 kentte Bölge Müdürlüğü ve buna bağlı sosyal tesisleri bulunuyor. İstanbul, Bursa, Eskişehir, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Adana, Diyarbakır, Antep, Van, Elazığ, Kayseri ve Sivas’ta bulunan bu tesisler, satış işleminin gerçekleşmesi durumunda İller Bankası’ndan alınarak satın alan kişi veya kurumlara bırakılacak.

Yedi taşınmaz için ilan verildi

İller Bankası’nın 21 sosyal tesis dışında yedi taşınmazı da yayımlanan ilanla satışa çıkarılmış durumda. İller Bankası’nın internet sitesinde de yayımlanan ilanlara göre, satışa çıkarılan taşınmazların dördü Ankara’da bulunuyor. Ankara’nın Çankaya ilçesinde iki, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde ise birer taşınmaz satışta. Adana’nın Seyhan, Antep’in Şahinbey ve İstanbul’un Sultanbeyli ilçelerindeki taşınmazlar da satışa çıkarıldı. Yedi taşınmazın tamamının açık arttırma yöntemiyle satılacağı ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyal-tesisler-kentsel-donusum-icin-satilacak_161136.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!