Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taksim'e Yürümek İsteyen İşçileri Alıkoydular

İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol, Mecidiyeköy'de asansör düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği kazanın ardından faaliyetlerinin durdurulduğu açıklanan şantiyeden çıkıp basın açıklaması yapmak isteyen işçilerin ayrılmalarına izin verilmediğini söyledi.

yapi.com.tr/AA
Taksim'e Yürümek İsteyen İşçileri Alıkoydular

Şantiye önünde aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinin bekleyişleri sürerken İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Akyol, gazetecilere yaptığı açıklamalarda bulundu.

İnşaattaki işçilerin şantiye önünden Taksim'e kadar yürümek istediklerini kendilerine ilettiğini kaydeden Akyol, bu isteklerinin duyulmasının ardından işçilerin abluka altına alındığını söyledi.

Akyol, "İşçiler şu an baskı altındalar. Ücretlerinin bir kısmı ödenip bir kısmı ödenmeden, arabalara bindirilip gönderiyorlar. Şu an içeride 40 arkadaşımız var. İşçi arkadaşlarımız dışarı çıkarak basın açıklaması yapıp, Taksim'e yürüme kararı almalarına rağmen şu anda bırakılmadıklarını ve içeriden bırakılmasına müsaade edilmediklerini söylüyorlar" diye konuştu.

Sendika olarak içerideki işçilere şantiye önünde beklediklerini söylediklerini anlatan Akyol, "İçeriden haber bekliyoruz. Eğer dışarı çıkmak isterlerse, bunda ısrar ederlerse ve içeridekiler baskı yapmaya devam ederlerse barikatı da içeridekileri tanımayacağız, içeri gireceğiz" ifadelerini kullandı.

Şantiye önünde polis, ablukayı artırıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksime-yurumek-isteyen-iscileri-alikoydular_124545.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!