Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Elektrik Binası Tiyatro Salonu Oluyor

Edirne’de 1930’lu yıllarda İtalyanlar tarafından elektrik fabrikası olarak inşa edilen ve kenti yıllarca aydınlatan tarihi bina belediye tarafından 1,5 yılda,1 milyon 2 yüzbin liraya onarılıp tiyatro solununda bulunacağı kültür merkezi haline getirilecek.

yapi.com.tr
Tarihi Elektrik Binası Tiyatro Salonu Oluyor

DHA'nın haberine göre, İtalyanlar tarafından 1930’lu yıllarda inşa edilen elektrik fabrikası, yıllarca kenti aydınlatmasının ardından ülke genelinde elektriğin yaygınlaşmasının ardından devreden çıkarılınca çatısı ve betonları dökülerek harabeye döndü. Edirne Belediyesine tahsis edilence Tunca Nehri kenarında harabeye dönen tarihi binanın onarılarak, kültür merkezi tiyatro ve nikah salonu olarak kullanılması kararlaştırıldı.

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, bundan 15 ay önce seçimlerden önce binanın onarımı için söz verdiğini hatırlatarak, "Burası harabeye dönen güzel binayı onarıp tekrar halkın hizmetine açacağız. Yaklaşık 1.5yıl sürecek restorasyon, çalışmalarının ardından belediyemizin kurduğu tiyatro oyuncuları burada eserlerini sergileyecekler. Kentimizde belediyemize ait tiyatro salonumuz yok, burada bu sorunu da ortadan kaldırmış olcağız” dedi. Edirne Belediyesi tarafından 1 milyon 2 yüz bin liraya onarımı yapılacak bina 1.5 yıl sonra hizmete girecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-elektrik-binasi-tiyatro-salonu-oluyor_131384.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!