Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi İskalyon Binasında Restorasyon

Karabük Valisi İzzettin Küçük ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, restorasyon çalışmalarına başlanan İskalyon binasında incelemelerde bulundu.

yapi.com.tr / AA
Tarihi İskalyon Binasında Restorasyon Foto: Ahmet Özler (AA)

Metin Sözen, inceleme sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bir dönem ara verilse de Karabük Valisi izzettin Küçük'ün yoğun gayretleriyle Safranbolu ilçesinde restorasyon çalışmalarının yeniden canlandığını belirterek, bugün de İskalyon binasının restorasyonunu başlattıklarını söyledi. İskalyon binasının yeniden kazandırılmasının çok önemli bir proje olduğunu aktaran Sözen, binanın, restorasyonun ardından Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılacağını bildirdi.
    
Sözen, şöyle konuştu:
    
''İskalyon binasının restorasyonu tamamlanınca Türkiye'nin en özgün ve iddialı kurul binası olacak. İskalyon binasının yanında daha önce restore edilen bir bina daha var. Bu iki bina birleştirilerek kurulumuz burada hizmet verecek. Bizim kurullara eleştirimiz sonsuz. Kurullarımızın en iyi yerlerde en doğru şekilde oturmasını istiyoruz. Oturdukları yerlerde kendi aralarında doğru ilişki kurdukları zaman doğru kararlar çıkar. O bakımdan burada hizmet verecek kurulumuzdan eğri karar çıkmayacağına inanıyoruz.''
 
Karabük Valisi İzzettin Küçük ise kamulaştırılan binanın restorasyonun 1 yıl içinde tamamlanacağını ve çevresindeki bir çok yapınında onarılarak önemli bir alanı turizme katacaklarını kaydetti.
    
İncelemelere, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, belediye ve ÇEKÜL yetkilileri katıldı. İskalyon binasının daha önce kilise külliyesi, askeri depo ve marangozhane olarak kullanıldığı bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-iskalyon-binasinda-restorasyon_100770.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!