Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Yarımada Otellerle Dolacak

Tarihi Yarımada Otellerle Dolacak

yapi.com.tr
Tarihi Yarımada Otellerle Dolacak

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihi yarımadayı ‘otel yarımadası’na dönüştürecek bir karar aldı. Tarihi semtlerdeki sosyal dokuyu bozacağı için tepki çeken girişimin ilk adımı ocak ayında atıldı. Belediye, tarihi yarımadanın en güzel sivil mimari örneği evleri ve tescilli hanlarının bulunduğu Eminönü’nde ev pansiyonculuğu yapılmasına izin verdi. İBB; şimdi de Yedikule, Yenikapı ve Aksaray için aynı kararı aldı.

Dört mahalleyi kapsıyor

Fatih Belediyesi tarafından “Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi” ile “Aksaray ve Çevresi Yenileme Avan Projesi” için hazırlanan imar planı değişiklikleri şubat ayında İBB Meclis gündemine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi’ne ilişkin plan değişikliği teklifini “3. derece ticaret alanlarında ev pansiyonculuğuna yönelik kullanımlar yer alabilir” notunu ekleyerek uygun buldu ve meclise havale etti. Alınan bu karar, Yalı, Kasap İlyas, Çakırağa, Kürkçübaşı mahallelerini kapsıyor.

Belediyenin kendi birimi bile alınan kararlara karşı çıkıyor!

Ocak ayında Eminönü bölgesinde ev pansiyonculuğuna izin verilmişti. Düzenlemeye karşı çıkan İBB Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğinin tarihi yarımada için yapılan tüm düzenlemelere ve UNESCO mevzuatına aykırı olduğunu vurgulamıştı.

Aksaray ticaret alanı oldu

202 bin metrekarelik alanı ilgilendiren “Aksaray ve Çevresi Yenileme Avan Projesi” kapsamında 21 yerleşim adası için yapılan imar planı değişikliği de aynı toplantıda gündeme alındı. Plan değişikliği ile yerleşim adaları 2. derece ticaret, 3. derece ticaret ve park alanına çevrildi.

Yapılan değişiklik A'dan Z'ye yanlış

Komisyon bu değişiklik talebini de “3. derece ticaret alanlarında ev pansiyonculuğuna yönelik kullanımlar yer alabilir” plan notunu ekleyerek uygun buldu. Her iki komisyon raporu da CHP grubunun muhalefetine rağmen kabul edildi. CHP’li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, İBB Meclisi’nin ardı ardına aldığı bu kararların A’dan Z’ye yanlış olduğunu söyledi.

Yarımadayı yatakhane yaptılar

Hacıalioğlu “5 yıldızlı otel yerine ev pansiyonculuğunu desteklemek lazım. Ancak burada bildiğimiz anlamda ev sahibinin bir kaç odasını pansiyon olarak kiraladığı uygulama yok. Evler otele dönüştürülüyor. Sosyal dokuyu da bozuyorlar. Tarihi yarımadayı yatakhane olarak görüyorlar” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-yarimada-otellerle-dolacak_143183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!