Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YAPI Dergisi’nin ARALIK Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Aralık sayısında Danimarka’nın Kopenhag kentinde tasarlanan “Superkilen Masterplan” projesine ve Aydınlatma Dosyası’na geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve dünyadan çeşitli proje ve uygulamaların yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI Dergisi’nin ARALIK Sayısı Çıktı

Taksim Cumhuriyet Meydanı ve Çamlıca Camisi’nin Düşündürdükleri

Doğan Hasol, derginin Aralık sayısındaki “Taksim Cumhuriyet Meydanı ve Çamlıca Camisi’nin Düşündürdükleri” başlıklı yazısında; “Sorulması gereken önemli bir soru var: Kamu, geleceğe bugünden nasıl bir mimarlık mirası bırakacak? Bu, mimarların olduğu kadar ülke yöneticilerinin de sorunu olmalı” diyor.

Superkilen Masterplan  

BIG’in Danimarka’nın Kopenhag kentinde tasarladığı, bahçe kavramını yeniden tanımlayan Superkilen, evrensel bahçenin çağdaş kent versiyonunu temsil ediyor. Farklı yüzey ve renkler, parkta bulunan nesnelere yeni, hareketli bir çevre yaratmak üzere bütünleştirilmiş.

Liyuan Kütüphanesi

Xiaodong Atelier’in Çin’in Pekin kentinde tasarladığı Liyuan Kütüphanesi, titizlikle yapılan malzeme seçimi ve yapı kütlesinin dikkatli konumlandırılması sayesinde peyzajla bütünleşmiş. Özellikle malzeme seçimi bölgesel karaktere uyum sağlamada önemli rol oynamış.

Aydınlatma Dosyası

Işıkla Karanlığı Aramak; Yasemin K. Enginöz, Emre Güneş ile söyleşi

“The City Dark” filmi; bilinçsiz aydınlatmanın kültürel, fiziksel, psikolojik etkileri üzerine gerçekleştirilmiş araştırmalarla dünyanın gömüldüğü ışık kirliliğini ve sonuçlarını ortaya koyuyor. Filmin gündeme taşıdığı aydınlatma tasarımını konuşurken Türkiye’den aydınlatma tasarımcılarına da görüşlerini sorduk.
“Gölgede” Emre Güneş’in yazısı aydınlatmanın sosyo-ekonomik ve psikolojik boyutu üzerine yürütülmüş, bilimsel bir çalışma olarak “In The Shade” projesini anlatıyor.

Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi

Metal dikmelerle oluşturulan rampa, hemen onun arkasındaki taş kaplama yüzey ve fuaye duvarında, güneşin zaman içindeki hareketi ve diplerindeki havuzdan gelecek yansımalarla uyum içinde bir ışık gölge dansı/oyunu amaçlanmış. Projenin tasarımı Cemal Mutlu Mimarlık’a ait.
 
Yaşamkent Camisi

A Tasarım-Ali Osman Öztürk’ün tasarladığı cami yapısı öncelikle bir dış avlu ve bir bahçe içinde yer alıyor. Yeşil alan içindeki düzenlemeler ve avlu buluşma, bir araya gelme mekânı olarak düşünülmüş. Kalabalık olduğunda avlu ibadet mekânı olarak da kullanılabiliyor.

Mars Elçiliği

Projenin tasarımı, hayal gücünü ateşleyecek özellikler gösteriyor. Galaksilerarası bu yolculuk, elçiliğinden marketine kadar Kızıl Gezegen’e gidecek gezginlerin gereksinimlerini karşılayacak ürünlerle bir dersliğe taşınıyor. Avusturalya’nın Sidney kentindeki projenin tasarımı LAVA’ya ait.

“Musibet”: İstanbullu İçin 28 Nasihat

Yasemin Şener, İstanbul Tasarım Bienali’nin eş küratörü Emre Arolat ile küratörlük deneyimini, İstanbul’un yüz yüze olduğu musibetleri ve İstanbullu’nun dinlemediği nasihatleri konuştu.

Grand Canal Meydanı

Martha Schwartz Partners’ın tasarladığı, İrlanda’nın Dublin kentindeki Grand Canal Meydanı’nın yapısal peyzajı, bir dizi çapraz yaya yolundan oluşan çatlak cam benzeri bir şemaya sahip. Meydan boyunca uzanan bu yollar alandaki farklı ilgi noktalarını birbirine bağlıyor.

Anaokulu

SOLID Architecture’ın Avusturya’da tasarladığı projenin en önemli unsuru mimarlık ve günışığı etkileşimi. Etkileşimi sağlayan merkezi bir açık alan, yapı boyunca uzanıyor. Gruplara paylaştırılmış açık alanlarla birlikte çatıya açılmış yarıklar iç ve dış arasında yeni alanlar oluşturuyor.

Ayrıca;

-    Bir Kamusal Arşiv Kurgulamak; İpek Yada Akpınar
-    Unutulmuş Bir İstanbul Mimarı: Rafael Alguadiş; Hasan Kuruyazıcı
-    Tessellation Tekniği ve Mimarlık; Aylin Gazi
-    Sadaka Taşları; Şinai Acar, Mustafa Yılmaz
-    Zafer Özer ile “Şey”ler Üzerine Bir Söyleşi

YAPI Aralık sayısında...

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da dergiyi satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-dergisinin-aralik-sayisi-cikti_103194.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!