Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YAPI Dergisi'nin MART Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Mart sayısında Zaha Hadid’in tasarladığı ABD’de yer alan “Eli&Edythe Broad Sanat Müzesi” projesine geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve dünyadan çeşitli proje ve uygulamaların yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI Dergisi'nin MART Sayısı Çıktı

“İki Konu”

Doğan Hasol, Yapı Dergisi'nin Mart sayısındaki “İki Konu” başlıklı yazısında; “Gelişmişlikte Türkiye’nin Yeri” ve “Taklide Hapis Cezası Geliyor!” konularına değiniyor.

Eli & Edythe Broad Sanat Müzesi

Zaha Hadid’in tasarladığı ABD’deki Eli&Edythe Sanat Müzesi’nin peyzajı topografik ve dolaşıma ait özellikler yansıtırken, dış cephesi, farklı yön ve yönelimleri yineleyerek içeriğin dahi uyandıramadığı merakı uyandırıyor.

Daeyang Sergi Salonu ve Evi

Steven Holl Architects’in Güney Kore’nin Seul kentinde tasarladığı projede gökyüzü, su, yeşil alan ve kırmızı - kahverengi arası bir renge sahip metal duvarlar farklı yansımalarla içsel duygulara hitap ediyor. Su öğesi ise üst ve alt için dayanak düzlemi görevi üstleniyor.

“Le Grand Stade”

Binicilik sporu ile eşsiz manzara Fransa’nın Fontainebleau kentindeki Joly&Loiret’in “Le Grand Stade” projesinin tasarımında buluşuyor.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Lojmanları

CeSa Mimarlar’ın tasarladığı projenin; hem Mardin’in geçmişten bugüne gelen dokusu hem de modern yaşantının şekillenişinin bir sentezi olması hedeflenmiş.

Kayseri İç Kalesi Kapsayıcı Anıt Müzesi

Zafer Ertürk, Kadir Uyanık ve Emel Birer’in tasarladığı proje özgün hali ile kalenin korunarak bir anıt müze olarak gelecek kuşaklara aktarılmasından, zeminin bir açık alan yaşama mekânı olarak düzenlenmesinden ve zemin altında bir göçük sokak çevresinde tasarlanan müzeden oluşuyor.

Denizbank Tarım+ Şubesi

SKM Projects+ tasarımı Denizbank Tarım+ Şubesi’nde bankalarda genelde görülen keskin hatlar yerine daha yumuşak formlar, sıcak renkler ve özgün ikonlar kullanılarak samimi bir atmosfer yaratılmış.

Odeabank Şube Tasarımı

‘i-am’ istanbul’un tasarladığı; perakende, ticari ve kurumsal bankacılık hizmetlerinin en son teknolojik uygulamalarla sunulduğu Odeabank şube konsept tasarımında, müşterilerin bireysel ilgi ve istekleri ön planda tutularak, onlara kendilerini özel hissettirecek bir şube vaat ediliyor.

Rayların Gölgesinde Bir Kentsel Gösteri: Railroad Park

Y. Çağatay Seçkin’in yazısı, uzun yıllar âtıl bir alan olarak kalmış, şimdi 1 dönüme yakın bir alanı kaplayan göleti, 600’den fazla ağacı, hareketli topografyası ve farklı kotlardaki yürüyüş yollarıyla, etkileyici bir açık alana dönüşmüş olan Railroad Park projesini anlatıyor.

Ayrıca;

-    Sürdürülebilir Tasarımda Etkili Olan Disiplinler; Fatma Kolsal, Ruşen Yamaçlı
-    DAÜ İçmimarlık Eğitiminde Uluslararası Eğitim Kurumları İle Diyalog Denemesi; U. Ulaş Dağlı, Özlem Olgaç Türker, Kağan Günçe
-    Sanayi Alanlarının Dönüşümü; Bedriye Asımgil, Umut Hasgül, Arın Yılmaz
-    Huzur Denizi; Zeliha Burtek

YAPI Mart sayısında...

Yapı Dergisi'ni satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-dergisinin-mart-sayisi-cikti_105298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!