Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YAPI’nın 'Konut'a Odaklanan Kasım Sayısı Raflarda

YAPI Dergisi’nin Kasım sayısı 'Konut Özel Sayısı' olarak hazırlandı. Dergide Türkiye’den ve dünyadan çeşitli konut proje ve uygulamalarının yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor

yapi.com.tr
YAPI’nın 'Konut'a Odaklanan Kasım Sayısı Raflarda

Nestortaköy

Komşuluk ilişkilerini teşvik eden planlama kararları ve optimumların sağlanması yönündeki stratejileri sayesinde yoğunluğun en az şekilde hissedildiği, kent içinde küçük bir konut dokusu oluşturan Nestortaköy’ün en büyük iddiası, “zamansız olması”. Tasarım Kreatif Mimarlık’a ait.

Kent Optimum

Çinici Mimarlık’ın Zekeriyaköy’deki tasarımında binaların topografyaya oturma biçimleri, aralarında oluşan ara mekânlar, set, ara bahçe peyzajları ve açık alanlar, yaşam barındıran kütleler arası bağlayıcı konumundalar.

Sinan Şahinbaş Evi

Bodrum’da dik bir vadi içinde yaratılan bir büyük atriyumda yaşamı geçirmek, Erkut Şahinbaş’ın tasarladığı projenin ana fikrini oluşturuyor.  

Silver Wood Evi

Mimar Ernesto Pereira Portekiz’de yer alan projesini şöyle anlatıyor: “Silver Wood Evi benim tasarım dünyasına kendimi sunumum; mimari ve konstrüktif olarak, konseptten yapıma, bir projede izlediğim yolu gözler önüne seren bir örnek niteliğinde”.  

Cedrus Evi

Bir sedir ağacı ormanının sınırında yer alan yapı, büyük bir oturum alanına sahip olmasına karşın arazide minimal bir etki yaratıyor. Boom Town’ın tasarladığı proje Kanada’da yer alıyor.

Texugeira Evi

Konut, arazi üzerinde kıvrılan dış duvar boyunca uzanan ve üç hacmi birbirine bağlayan kapalı bir koridor boyunca kurgulanmış.

Vidigal Evi

Evin mekânları, akıcı ve günışığı açısından cömert bir yaşam deneyimi sunuyor. Contaminar Arquitectos’un tasarladığı bu proje de yine Portekiz’de yer alıyor.

AHÇ Evi

Antalya’da yer alan Zeynep Esengil’in tasarımında, plan kararının olanak tanıdığı esneklik önemli bir fırsat olarak değerlendirilmiş ve plan bugünün gereksinimleri doğrultusunda yeniden düzenlenmiş.

KNDU AHK Villaları

Sürdürülebilir tasarım anlayışı, günışığından en üst düzeyde yararlanmayı ve doğal iklimlendirmeyi temel alarak kendi enerjisini üretebilen çevre dostu konutlar oluşturmayı amaçlıyor. Gökhan Avcıoğlu & GAD’ın tasarımı proje Antalya’da yer alıyor.

Narlıdere Evi

Boran Ekinci’nin tasarladığı doğrusal plana sahip tek katlı kütle çelik bir kabuk ile örtülmüş. Kabuk formuyla yapı çevresinde saçaklar oluşturularak yapının iç ve dış ortam ilişkisi kurulmuş.

Ayrıca;

-    Expo Milano 2015: Kentsel Tasarım ve Dış Mekân Düzenlemesi Üzerine İzlenimler; Lale Özgenel
-    Bir Konağın Söylemleri; Erkan Aydıntan, Elif Ö. Gül, Serap F. Büyükçam, Semiha İsmailoğlu
-    Topkapı Sarayı Müzesi’nde Güncellenmiş Bir Sergi Mekânı; Hasan Fırat Diker
-    Geometral Perspektifler; Gülseli İnal

YAPI Kasım sayısında...

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-konuta-odaklanan-kasim-sayisi-raflarda_137819.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!