Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2015'in İlk Yapı Dergisi Raflarda

YAPI Dergisi’nin Ocak sayısında YAPI Dergisi Konut Konferansı 2014 Seçkisi ve Archiprix Türkiye 2014 kazananlarının projelerine geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve dünyadan çeşitli proje ve uygulamaların yanısıra çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor. Dergiyle birlikte bir de özel İçmimarlık Eki veriliyor.

yapi.com.tr
2015'in İlk Yapı Dergisi Raflarda

YAPI Dergisi’nin Ocak sayısıyla birlikte çıkan iç mimarlık ekinin içeriğinde, güncel içmimari proje örneklerine yer veriliyor; farklı amaçlara yönelik ürünler gruplanarak mercek altına alınıyor. Ayrıca ekte mimar ve tasarımcılara, tasarladıkları kadar içinde bulundukları mekânların üzerlerinde nasıl bir iz bıraktığı; mağaza, otel, restoran gibi daha çok kamusal kullanımı olan mekânlardan hangilerini beğendikleri ve bu beğeniye etki edenin ne olduğu soruları sorularak, yanıtları, örnekledikleri projelere sarmalanmış bir biçimde paylaşılıyor.

USJ Kampusu

109 Architectes ve Youssef Tohmé ortak tasarımı olan yeni kampus, bağlamsal bir yaklaşımla, fiziksel, kültürel ve tarihsel anlamda Beyrut’un kent dokusuyla bütünleşiyor.

Fransa Yeni Ulusal Arşivi

Mimari tasarımını Massimiliano ve Doriana Fuksas’ın yaptığı kompleksin mimarisi belleği ve ortak kimliği korurken bir yandan da çağdaş sanatsal ifadelere açık bir yapı sunuyor.

Torino Olimpiyat Köyü Dönüşümü

Bu, ucu açık kentsel tasarım, farklı konut tasarımlarını, kamusal alanlar, meydanlar ve bahçeler çevresinde toplarken, birbiriyle sürekli bağlantılı bu öğeler de Lingotto ve tepelere doğru bir dizi etkileyici manzara sunmuş.

Parsel İçi “Küçük” Dönüşüm

Cihangir’de yer alan iki küçük konut/apartman denemesinde, Can Çinici’nin tasarladığı mekânlar küçüklüklerinin zaman içinde oluşturabileceği engelleri gidermek için çoğu yerde esnek kullanımlı olarak planlanmış.

Kayabaşı Yeni Konut Yerleşmesi

Proje, büyük konut yerleşmelerine yönelik ilkesel plan ya da imar planı çalışmalarının da bir tasarım konusu olarak, yerleşme formu ile birlikte ele alınmasının önemine işaret ediyor. Projenin tasarımı Bingöl Barka Mimarlık ve Danışmanlık’a ait.

Bodrum Kalesi Açıkhava Sahnesi Yenilemesi

Ekiz Tüzer Mimarlık’ın tasarladığı projede yapının tarihi doku içerisinde bulunması yapı malzemelerinin seçiminde belirleyici olmuş.

Yandex Saint Petersburg 2. Bürosu

Za bor architects tasarım sürecinde merkezi bir koridor çevresinde uzanan karmaşık bir mekânı kurgulamak ve bu büroyu etkileyici ve gösterişli bir hale getirmek gibi iki temel zorlukla karşı karşıya kalmış.

Fengming Dağı Parkı

Martha Schwartz Partners’ın tasarladığı Çin’de yer alan Park, Vanke Golden City satış bürosuna giden ziyaretçilere dağ formlu ikonik dekorların biçimlendirdiği bir dizi meydan, yeşil alan ve su öğesi sunuyor.

Ayrıca;

-    Archiprix -  Türkiye 2014
-    Dünya’da ve Türkiye’de LEED-ND: Mahalle Gelişimi; Selin Mutdoğan, Özge Yalçıner Ercoşkun
-    Mekân Üretimi Üzerine Bir Tartışma; Senem Kaymaz Koca, Öze Uluengin
-    DASK Güvenli Hayat Parkları; Evren Aysev Deneç, Fatmagül Aslaner Gegeoğlu
-    Çağdaş Peyzaj Tasarım Yöntemi; Meliz Akyol, Hayriye Eşbah Tunçay
-     “Non Paris”; Laleper Aytek

YAPI Ocak sayısında...

http://www.yapi.com.tr/haberler/2015in-ilk-yapi-dergisi-raflarda_127658.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!