Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AOÇ'de Bakanlığa Ret Kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın AOÇ’deki Bira fabrikası alanına milletvekilleri için düğün salonu, eğlence merkezi, kongre merkezi planlarına Danıştay Dava daireleri Kurulu’ndan da ret geldi.

yapi.com.tr
 AOÇ'de Bakanlığa Ret Kararı

Danıştay 6. Dairesi, AOÇ’de milletvekillerine düğün salonu, kongreye, eğlence yerine "dur" demişti. Bilirkişi raporu gelene kadar verilen yürütmeyi durdurma kararına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itiraz etmişti. AOÇ alanında yapılaşmaya bir durdurma da Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan geldi.

Yürütmeyi durdurma kararına itiraz eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşıdı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itirazını kabul etmedi. Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,“ Danıştay 6. Dairesi TBMM meclisine düğün salonu, kongre salon’na izin veren planı yürütmesini durdurmuştu. AOÇ’de Bira Fabrikası alanında yapılacak düğün salonu için verilen yürütmeyi durdurmayı tanımayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karara itiraz etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itirazına Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan red geldi. Bir kere daha AOÇ’deki alana çivi çakamayacak duruma geldiler. Karar oldukça sevindirici, seçimden sonraki AOÇ’deki ilk müjde olarak kararı kabul ediyoruz. AOÇ ile ilgili 55 davamız, kentle ilgili toplamda 300 davamızda bundan sonraki yeni müjdeler bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-aocde-bakanliga-ret-karari_131545.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!