Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AOÇ için Düş Kurma Zamanı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi AOÇ’de Uluslararası Kent Düşleri Fikir Proje yarışmasını ilan etti.

yapi.com.tr
AOÇ için Düş Kurma Zamanı

“Kent Düşleri : “Atatürk Orman Çiftliği Alanları Değerlendirme Projesi” ismi ile açılan uluslararası yarışma AOÇ düşlerini toplayacak. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından açılan kent düşleri fikir proje yarışmasının dokuzuncusu Atatürk Orman Çiftliği alanları için açıldı. Yarışmanın ulusal ve uluslararası ortamlarda ilgi odağı olması bekleniyor. Değişik disiplinlerin katılacağı fikir proje yarışmasında eserlerin değerlendirmeleri halka açık tartışılacak, jüri oyları ile belirlenecek. Yarışmaya kayıt işlemleri internet üzerinden yapılabilecek.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada “AOÇ’nin yapılaşmasına neden olan tüm yapılar kaçak sarayın, Gökçek’in Ankapark’ın ve AOÇ’de tescili olan ve olmayan korunması gerekli tüm yapıların da dahil olduğu en geniş alan yarışma alanı olarak belirlendi.Bu klasik bir yarışma değil, katılımcı ve kamuoyu yaratmanın bir yöntemi.Uluslararası boyutta ele alınacak olan AOÇ alanında yarışmacılardan Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışına uygun olarak fikirler geliştirilmesi istenmektedir. Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi, Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü, Zonguldak Kömür Yıkama Tesisleri, Kızılay Meydanı ve Çevresi, EGO Hangarları, Mamak’ta Sosyal Konut, Mamak Cezaevi  ve Saraçoğlu Mahallesi'ne yönelik fikir projesi yarışmaları açarak,kentsel ölçekte gündem oluşturulmuş ve  bu yapıların bir bölümünün kamusal kullanımlara açılması oda olarak sağladık.”dedi

“AOÇ Mücadelesi ve AOÇ düşleri sınırları aşacak”

Kent Düşleri yarışmalarını ilk defa uluslararası olarak açtıklarını belirten Candan,  “Atatürk Orman Çiftliği alanlarındaki yarışma için uluslararası bir ilgi de bekliyoruz. Çok sayıda kurum ve üniversite yarışmayı destekliyor. Alanında uzman hocalarımız jürilerde yer alıyorlar.Almanya İsviçre ve Küba’dan meslektaşlarımız jüride fikirlerini bizimle paylaşacak” İfadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin bugün itibariyle ilanını yaptığı yarışmada internet sitesi hazırlandı. Yabancı ve Türk yarışmacıların da kolaylıkla faydalanabileceği site iki farklı dilde yayına hazırlandı. Yarışma katılımcıları AOÇ kent düşleri yarışmasında kayıt, şartname ve her türlü bilgi için http://www.aocmucadelesi.org/ adresini kullanabilecekler. Yarışmanın ödülleri ise öğrenci ve profesyonel kategorisi olarak iki farklı kategoride olup, birincilik ödülü 3000 Euro, ikincilik ödülü 2000 Euro ve üçüncü olarak seçilecek projeye 1000 Euro olarak belirlenmiş. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/aoc-icin-dus-kurma-zamani-_130442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!