Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Asar Kayası HES Tehdidi Altında

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Turnasuyu Irmağı’na yapılmak istenen HES’in arkeolojik özelliği olan Asar Kayalarını olumsuz etkileyeceğini belirtti.

yapi.com.tr
Asar Kayası HES Tehdidi Altında

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve yönetim kurulu üyesi Coşkun Özbucak, Ordu Saraycık Mahallesi’nde Asar Kayası olarak adlandırılan alanda incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre; incelemelerin ardından bir açıklama yapan Gönül, “Arkeolog arkadaşımızla birlikte inceleme yaptık. Burada HES projesi var. İki kez mahkeme kararı ile durduruldu. Yeniden ÇED süreci başlatıldı. HES buraya zarar verecek. Ayrıca taşocağı var. Kurul Kalesi’nin altındaki gibi buranın da taşocağı nedeniyle zarar görme tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle incelemeler tamamlanmalı ve Asar Kayaları bir an önce arkeolojik sit alanı ilan edilmelidir.” dedi.

ORÇEV yöneticilerinin görüştüğü Saraycık Mahalle Muhtarı Nazım Kurnaz da bölgede arkeolojik inceleme yapılması için başvurduğunu açıkladı.

Kurnaz, “Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne arkeolojik inceleme yapılması için dilekçe verdim. Dilekçem Samsun’a gönderildi. Takip ediyorum. Buradaki tarihi miras gün yüzüne çıkarılmalı, turizme kazandırılmalı.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/asar-kayasi-hes-tehdidi-altinda_184175.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!