Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aspen'in Havalimanı Projelerine Yeni Bir Halka

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yer alan, yenileme ve yeni terminal projeleri kapsamında 694 milyon Euro’luk proje büyüklüğüyle dikkat çeken Pulkovo Havaalanı’nın yüzü Aspen Yapı’ya emanet edildi. Çok sayıda yabancı firmanın da yer aldığı projede Aspen, projenin zor detayları olan asma tavan sistemini inşa ediyor.

yapi.com.tr
Aspen'in Havalimanı Projelerine Yeni Bir Halka

Sektörünün lider firmalarından Aspen Yapı ve Zemin A.Ş, bir çok global projesi paralelinde Rusya’nın gözde projelerinden biri olan Pulkovo Havalimanı’na da Türkiye’nin imzasını attı. St. Petersburg içinden geçen Neva nehri, köprüler ve Isakieyvski Kilisesi’nin üçgen dizaynından yola çıkılarak tasarlanan tavan sistemleriyle, hem kentin geleneksel dokusu korundu; hem de proje modern bir görünüme kavuştu.

Pulkovo Havalimanı projesi için "Hem bulunduğu kentin tarihsel dokusunu içerisinde barındırıyor, hem de bölgenin gelişen teknoloji ve güncel sanat anlayışıyla örtüşen bir tasarımı içeriyor" diyen Aspen Yapı ve Zemin A.Ş Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, dünya çapındaki bir projeye daha imza atmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. "Böylesi incelikli ve dünyaya açılan bir yapıda Aspen’in imzasının bulunması, Türk mühendisliğinin ve yapı uzmanlığının ne denli değerli olduğunun net bir kanıtıdır" şeklinde konuşan Gündoğdu; global ve ulusal çok sayıda havaalanı projesinde tercih edilmelerinin de bu alandaki tecrübelerine işaret ettiğini söyledi.

Pulkovo hem yenileniyor, hem de kapasitesini 17 milyon yolcuya çıkarıyor

Proje, şehrin güzelliğini, birikimini yansıtan bir havaalanına duyulan ihtiyaç kapsamında oluşturuldu. Bu çerçevede mevcut yapılarda yenileme yapılırken, havaalanının kapasite artırımı için de modern yapı ve alanlar inşa ediliyor. Ayrıca 4 yıldızlı bir otel, bir iş merkezi ve çok katlı otopark ile servis binaları yer alıyor. Apron ve altyapıların da yeniden tasarlanması ve inşaası da proje kapsamında bulunuyor.
Havaalanı kompleksi projesi, İçtaş İnşaat ve Astaldi firmalarının oluşturduğu bir konsorsiyumun ana müteahhitliğinde yürütülüyor. 11 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Pulkovo, projenin tamamlanmasından sonra toplam 104 bin metrekare yeni, rekonstrüksiyonu planlanan 38 bin metrekarelik bir kapalı alan kapasitesiyle, senelik 17 milyon yolcuya konforlu bir hizmet verecek.


Proje konsepti İngiliz Mimar Richard Grimshaw imzasını taşıyor

Uluslarası bir mimari yarışmayla seçilen ve İngiliz mimar Richard Grimshaw tarafından hazırlanan Pulkovo Havaalanı konsept projesinin adaptasyonu, yine bir  İngiliz firması olan Ramboll tarafından yürütüldü. İnşaat sürecinin başlamasının ardından İCA konsorsiyumu, proje partneri olarak SFMM (Şahinbaş Fikirlier Mimarlık Müşavirlik) ile çalışmayı tercih etti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/aspenin-havalimani-projelerine-yeni-bir-halka_115484.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!