Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bahçelievler'de Müteahhitler Sıraya Girdi"

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Kriz zamanında bir müteahhit 1000 daireyi iki günde sattı. Başka bir müteahhit satışa çıktığı gün 3 kere zam yaptı. Müteahhitler arsa için dört dönüyor ama maalesef arsamız çok az” dedi

yapi.com.tr
"Bahçelievler'de Müteahhitler Sıraya Girdi"

‘Bahçelievler’i yaşanan bir ilçeye dönüştürdük’

İlçelerin ‘barınma’ yeri değil, ‘yaşantı’ yeri olması gerektiğinin altını çizen Osman Develioğlu, “Bahçelievler’i sadece barınılan değil yaşanılan bir ilçeye dönüştürdük” dedi. Develioğlu, şöyle konuştu:

“Bizim insanımız burada otursun, ihtiyaç duydukları kültürel ve sportif ihtiyaçlarını da burada elde etsin diye yola çıktık. Spor yapmak isteyen, bir yerde oturmak isteyenler ilçe dışına gidiyordu. On yıl önce insanlar eşi, çocuğuyla ya da nişanlısıyla, ‘şöyle bir gezeyim’ dediğinde gidecekleri yer yoktu. İnsanların açık ve kapalı alanlarda spor yapabilecekleri yerler oluşturmaya çalıştık. İnsanların ilçemize yönelişi arttı. İlçemiz barınma değil, yaşam merkezi haline geldi.”

Şirinevler pazarı kalkıyor

Bahçelievler’de İstanbul’un dördüncü büyük pazarının mahkeme kararıyla kapandığını hatırlatan Develioğlu, şunları söyledi:

“Semt pazarları İstanbul’un bir olgusu. Sokağı kurtarmak için böyle bir çözüm bulduk. Pazarları otoparklara taşıyoruz. Sabit pazarlar çok çalışmıyor. Şirinevler’de pazar günü kurulan pazar ise hınca hınç dolu. O pazarı da otoparka taşıyacağız. Bir sahamız var, altına otopark yapılacak, Şirinevler pazarı da o otoparka taşınacak. İçine pazar kurulan otoparkları yüksek tavanlı yapıyoruz. Bulabildiğimiz tek çözüm şimdilik bu. Buralarını birkaç amaçlı kullanmamız gerekiyor. Hem yeşil alanı koruyoruz hem de otoparkı çözüyoruz.”

‘Ayamama planı askıda: Turizm alanı olacak’

Ayamama vadisinin bir bölümünün Bahçelievler Belediyesi sınırlarında olduğunu kaydeden Osman Develioğlu, “İmar planı askıya çıktı. Burası prestij hizmet ve oteller bölgesi olacak” dedi. Develioğlu, şu bilgileri verdi:

“Ayamama deresinin öbür yanı Küçükçekmece Belediyesi’ne, beri yakasının da bir bölümü Bahçelievler Belediyesi olarak bize ait. Ayamama ıslah ediliyor. Burası da hızla dönüşüyor. O vadi prestij hizmet ve oteller alanı olacak. Orada yol ile dere arasında kalan mezbelelik bir alan var, arada sırada su baskınıyla gündeme gelen yer, yakın bir zamanda burası çok güzel bir yer olacak.”


‘Kimseye gidin demiyoruz’

Bahçelievler’de sanayi, ticaret ve konut alanlarının çok içiçe girdiğini belirten Develioğlu, “Kimseye gidin demiyoruz ama gidiyorlar. Arsası kıymetlenen fabrikayı daha ucuz yere taşıyor. Buradaki arsaları da daha iyi bir yatırıma dönüştürüyorlar” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcelievlerde-muteahhitler-siraya-girdi_112302.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!