Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erdoğan'dan Tebdili Kıyafetle ‘Bodrum’ Denetimi!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sahillerindeki çarpık yapılaşmayı engellemek için büyük bir operasyon başlatma kararı aldı.

yapi.com.tr
Erdoğan'dan Tebdili Kıyafetle ‘Bodrum’ Denetimi!

Hürriyet'in haberine göre, Erdoğan, bayram sonrası tatilinde Bodrum’da tekneyle sahillerde tebdili kıyafetincelemelerde bulundu. Bodrum’un Torba ve Güvercinlik koylarında gördüğü çarpıklıkları bürokratlara tek tek not ettiren Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ekibini de Bodrum’a çağırdı. Erdoğan, bakanlık ekibiyle incelemelerini sürdürdü ve teknede toplantılar da yaptı. Başlatılan süreci günü birlik resmi ziyaret için Türkmenistan’a giderken yolda gazetecilere açıklayan Başbakan  Erdoğan, denetimlerine ilişkin şunları söyledi:

Google'a bile baktık

“Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yapılaşmalar denize kadar girmiş. Kıyı kenar çizgisi filan hak getire. Neredeyse denize düşecekler. Çevre Bakanı ve ekibiyle Torba ve Güvercinlik koylarını gezdik. Hem havadan hem denizden inceledik. Hatta bazı yerlerin Google’dan çekilmiş hallerine bile baktık. Hiç kimseye bir şey söylemeden incelemeler yaptık.

Durum felaket. Çevre çevre diyenlerin çevre duyarlılıklarını gördük. Tutanaklar tuttuk. Bütün sahil bandını denetleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi açısından, Kültür ve Turizm bakanlığı kendi cephesinden, İçişleri Bakanlığı belediyeler boyutundan bakacak. Kıyı kenar çizgisi incelemesi yapılacak. Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş, nasıl izin vermişler anlamak mümkün değil. Haklarında dava açılabilir, gerekirse de görevden almalar olabilir. Denetimler ve cezai işlemlere hemen başlıyoruz. Valilikler kolluk güçleri verecek. Yıkımlara başlayacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogandan-tebdili-kiyafetle-bodrum-denetimi_111554.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!