Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum'da Acil Yıkılacak 408 Yapı Var

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yıkımını açıkladığı Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde bulunan Tepecik Kafe'de basın toplantısı düzenledi.

yapi.com.tr
Bodrum'da Acil Yıkılacak 408 Yapı Var

DHA'nın haberine göre, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, şikayet üzerine yıkım kararı alınan belediyenin işlettiği Tepecik Kafe'de toplantı düzenleyip, vatandaşa binalara alınan ruhsatlarda yer almayan eklemeler yapmamaları konusunda çağrı yaptı, "408 acil yıkmam gereken yer var" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yıkımını açıkladığı Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde bulunan Tepecik Kafe'de basın toplantısı düzenledi. İmar konusunda hakkında açılan davalara değinen Başkan Kocadon, "408 yıkım kararı alınmış yeri yıkmamakla ilgili hakkımda soruşturmalar açıldı. Alınan bu kararların birçoğu benim dönemimden önce alınmış kararlar. Şimdi 8 bin tane daha aynı şekilde alınmış karar var. Bütün suçlu benmişim gibi yansıtılıyorum. İskan ya da ruhsat alındıktan sonra mal sahibinin yapmış olduğu ilaveler, bunlarla ilgili kararlar. Tabi ki yıkmadığımız için de bildiğiniz gibi 15 aylık bir hapis cezası aldım. Bununla ilgili birçok davalarımız Bodrum Adliyesi'nde görülmeye başladı" dedi.

Pazar günü kafe yıkılacak

Yıkılacak kafenin 279 yıllık tarihi geçmişe sahip Tepecik Camisi'ne bitişik olduğunu belirten Kocadon, şunları söyledi:

"2009- 2014 yılları arasında Bodrum'un hem alt yapı hem üst yapısı ile ilgili bir çalışmamızda tarihimize, kültürümüze sahip de çıkarak bu yerleri güzelleştirdik. Bu güzel camimize bitişik bir kafemiz vardı. Çok da eski duruyordu. Camimin güzelliklerini de kapatıyordu. Üst yapı çalışmaları sırasında oradaki kafemizi buraya aldık. 100 metre kadar ileriye çektik. Bodrumlu bir vatandaşımız kamuya açtığımız bu kafeyi şikayet etti. Yapılan incelemelerde burasının dolgu alanı olduğunu ve bu binanın prefabrik bir yapı olduğunu anlatamadık. Ve hakkımızda da soruşturma açıldı. Üzülerek söylüyorum Pazar Günü'nden sonra Tepecik Kafe yok. Prefabrik bir yapı olduğunu da göstermek istiyorum. Burası benim gençliğimde dolmuş bir alandır. Burası asla 1'inci derece Arkeolojik SİT değildir. Pazar gününe kadar bu güzel kafemizin keyfini sürelim."

"Türkiye'de herhalde imar kirliğinden bu kadar ceza almış başka bir belediye başkanı olduğunu zannetmiyorum" diye sözlerini sürdüren Kocadon, "Lütfen vatandaşlarımız duyarlı olsun. Bizden almış olduğu ruhsatlara iskanlara ek binalar yapmasınlar. Bunun bedelini ben ve müdürlerim ödüyor. Artık buradan başlıyoruz ve dediğim gibi 408 tane acil yıkmam gereken yer var. Bunların bir çoğu benimle alası olmayan 1987 yılında alınmış karar bile var. Ama şu anda suçlusu benim. Ama bu görevlere talip oluyorsak bu riskleri de alacaksınız. Riskleri alamıyorsanız bu halkın da önüne geçmeyeceksiniz. Allah, bana yaşarken halkım tarafından ne kadar sevildiğimi gösterdi. Suçlandığım şeylere baktığınızda ne rüşvet var, ne ihaleye fesat var ne yüz kızartıcı bir şey var. Bunlardan daha önce suçlandım. Hiçbiriniz inanmadınız. Hepsinden berat kararı aldım geldim. Şimdi de imar kirliğine sebebiyetten suçlanıyorum. Türk adaletine inandım, inanmaya da devam edeceğim" diye konuştu.

Bodrum 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava konusu olan Bodrum Belediyesi Gıda Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş'nin işlettiği Tepecik Kafe için belediye encümeninin yıkım kararı aldığı öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-acil-yikilacak-408-yapi-var_144409.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!