Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum’un Koylarına 30 Yeni Proje Geliyor!

İstanbul dışında yatırım fırsatları arayan inşaat şirketleri, Bodrum’a akın ediyor. 7 milyar dolar yatırım değerine sahip 30 lüks projenin hayata geçirileceği ilçenin kıyılarında boş yer kalmadı.

yapi.com.tr
Bodrum’un Koylarına 30 Yeni Proje Geliyor!

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da markalı inşaat projelerinin sayısı hızla artıyor. İstanbul'da üst gelir grubuna yönelik konut piyasasının daralması firmaları bölgeye yöneltirken, hali hazırda inşaatı devam eden, bitmek üzere olan veya planlama aşamasında bulunan 30 lüks villa – otel projesi bulunuyor.

Dünyaca ünlü otel zincirleri ve sunulan rezidans hizmetleri ile fark yaratmaya çalışan projelerin yanı sıra çok sayıda butik projenin de inşa edildiği Bodrum'da imara açık arazi bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Arsa birim fiyatlarının son dönemde 2-3 kat artış gösterdiği Bodrum'da ev fiyatları da yüzde 100 prim yapmış durumda.

Bodrumlular tepkili

Bodrum Mumcular'a TOKİ'nin proje yapacağı söylentileri ve Ortakent'te yapımı sürdürülen külliye inşaatı nedeniyle son dönemde yeni yapılaşmaya karşı Bodrum'da yaşayanlar oldukça hassas. Zaman zaman koylarda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarında hafriyatların deniz dökülmesi, ağaçların kesilmesi ve betonlaşmanın fazla olması nedeniyle sokağa dökülen Bodrumlular geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili 20 bine yakın imza topladı. Bodrum Kent Konseyi tarafından yürütülen kampanyada Bodrum halkı şu 3 maddenin altına imza attı:

“1) Kamuya, hazineye ve yerel yönetimlere ait doğal varlıkların (orman, mera ve makiliklerin; sulak alanların, kıyıların; doğal ve tarihi SİT alanlarının; kurum ya da kişilere tahsis edilmesine, imara açılmasına karşıyım.

2) İmara açılmış alanlarda, imar planlarında belirtilen kurallara ve notlara harfiyen uyulmasını, her ne sebeple olursa olsun değişiklik yapılmamasını istiyorum.

3) Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iradesine rağmen; siyasi iradelerin kent kimliğini değiştirecek planlama ve girişimlerde bulunmasına karşıyım.”

Yeni projeler

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının yatırım arayışını sürdürdüğü Bodrum’da öne çıkan bazı yeni projeler şöyle:

Bodrum’da 10 milyon metrekare arazisi bulunan Ağaoğlu, bir turizm şehri kurmak için çalışmalarına yeniden hız verdi. Geçtiğimiz yıllarda yargı kararları nedeniyle askıyla alınan proje, önünde yasal engel kalmamasının ardından raftan indi. Projenin içinde villa, konut, çok sayıda otel, alışveriş merkezi, kongre salonları ve golf sahaları olacak.

NEF markasıyla İstanbul’da birçok proje hayata geçiren Timur Gayrimenkul, yeni projesi için Bodrum’u seçti. Yalıkavak’ta denize sıfır konumdaki 100 bin metrekare alan üzerine kurulacak projede 500 konut ve otel yer alacak.

Yalıkavak Evleri’nin ardından Demircibükü Koyu’ndaki 220 bin metrekarelik arazi .üzerinde proje geliştirmeye hazırlanan MESA, üst gelir grubuna hitap edecek projenin inşaatına 2017 yılında başlayacak.

Bodrum’da iki yılı aşkın bir süredir gayrimenkul geliştirmek için çalışma yürüten DAP Yapı, içinde otel, villa ve rezidansların yer aldığı 1 milyar lira değerindeki projede son aşama geldi.

Bodrum’a odaklanan Gülman Grup üç projeye arsa değeri hariç toplam 65 milyon dolarlık yatırım yapacak. Gündoğan’daki Doğalkaya ve Fiera Vista projelerinin ardından Vues Yalıkavak projesini hayata geçirmeye hazırlanan Gülman Group’un Milas, Yalıçiftlik ve Gümbet’te de turizm ve konut imarlı arazileri bulunuyor.

Küçükbük’te 20 villadan oluşan 50 milyon dolar değerinde bir projeye imza atacak olan Seba İnşaat, Gündoğan’da da 40 ikiz villadan oluşan 20 milyon değerli bir proje hayata geçirecek.

Yalıkavak, Gündoğan ve Milas’ta üç arazisi bulunan MAR Yapı, ilk etapta Gündoğan’daki 87 bin metrekarelik arazide dünyaca ünlü bir marka ile proje geliştirmeyi planlıyor.

Ofton İnşaat, Bodrum’a Elysium Miramar ile adım attı. Şirket 500 dönümlük bir adada lüks villalar yapmayı da planlıyor.

Altunbüken Holding 150 dönümlük Bodrum Mazı arazisinde, 120 yatlık marina, 110 adet villa ve 200 yataklı otelden oluşan RELUX Marina&Spa adlı proje için çalışmalarım sürdürüyor

Aksoy Holding’in ilk konut projesi Epique Island Bodrum’un yeni gözdesi Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda hayata geçiriliyor. 126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan projede; 3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 süitten oluşan butik otel yer alıyor. Yatırım maliyeti 250 milyon dolar olan projede, villaların ortalama metrekare satış fiyatı 8 bin Euro. Epique Island projesinde teslimlerin 2017 yazında yapılması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumun-koylarina-30-yeni-proje-geliyor_145565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!