Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum'da Kaçak Binalara Geçit Yok

Bodrum’da imara aykırı olduğu tespit edilen ve sahiplerine 2 ay önce yapılan tebligata rağmen yasal hale getirilmeyen kaçak yapıların yıkımına belediye tarafından devam edildi.

yapi.com.tr
Bodrum'da Kaçak Binalara Geçit Yok

DHA'nın haberine göre, belediye ekipleri bugün Yokuşbaşı Mahallesi, Emin Anter Bulvarı’ndaki Dağoglu Turizm ve İnşaat Limited Şirketi’ne ait 12 dükkanın bulunduğu iş merkezindeki eklentileri, kepçe yardımıyla yıktı. Yıkım yapılan eklentilerin inşaat sorumlusu Kenan Kotan duruma tepki gösterdi. Bodrum’da yaklaşık 7 bin yıkılması gereken kaçak yapı bulunduğunu belirten Kotan, "Bugüne kadar belediye kaç işyerini yıktı bana göstersinler. 7 bin yıkılacak bina varken bizden başlamaları çok manidar. Bu işin takipçisi olacağım. Yıkım kararının diğer binalarda nasıl ve ne zaman uygulanacağını takip edip, gerekirse yasal yollara başvuracağım" dedi.

’Yıkım için ihaleye çıkacağız’

Bodrum Belediye Başkanvekili Taner Uslu yıkımlara geçen hafta Mumcular Mahallesi’nde başlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu kişi ve kurumlara aylar önceden yapılarının yasal olmadığını bildirdik. Yasadışı yapılmış eklentilerini kaldırmalarını istedik. Ancak, ikazlarımıza uymayanların kaçak yapılarını yıkmaya başladık. İmara aykırı olan binaların yıkımı devam edecek. İş makinası ve işçi sıkıntımız nedeni ile ihaleye çıkacağız. İhale tamamlandıktan sonra yıkımlar hızlanacak. Bodrum’un kentsel kimliği ve dokusuna zarar verecek imar plan ve yönetmeliklere aykırı olan her inşaata aynı yasal uygulama yapılacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrumda-kacak-binalara-gecit-yok_143559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!