Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bozcaada Tesisine Kavuşuyor

Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada'da, 6 ayda tamamlanması planlanan atık su arıtma tesisinin temeli atıldı.

yapi.com.tr
Bozcaada Tesisine Kavuşuyor

DHA'nın haberine göre, son yıllarda Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden birisi haline gelen Bozcaada'nın en önemli altyapı sorunlarından birisi çözüm aşamasına geldi. Atık su sorununu yıllarca fosseptik sistemiyle çözümleyen Bozcaada'ya yapılacak atık su arıtma tesisinin sözleşmesi geçtiğimiz günlerde imzalandı. Poyraz Limanı Mevkisi'nde 1 milyon 154 bin 650 TL bedelle inşa edilecek tesise ilk harcı ise Kaymakam Abdulgani Mağ ile DP'li Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay koydu.

Belediye Başkanı Mutay, atık su sorununun yıllardır fosseptik sistemi ile çözümlendiğini, ancak turizmin hızla geliştiği ve nüfusun arttığı Ada'da artık bunun yeterli kalmadığını belirterek, 2 yıl önce tamamladıkları kanalizasyon sistemini bağlayacakları atık su arıtma tesisini de 6 ay içinde hizmete sokarak, en önemli altyapı sorununu çözüme kavuşturmuş olacaklarını söyledi.

Her türlü engellemeye karşı atık su arıtma tesisinin temelini atmaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Mutay, "Altyapı medeni yaşamın bir parçasıdır. Bu nedenle bu yatırımı çok önemsiyoruz. Ada'da turizm ve nüfus arttığı için fosseptikler yeterli olmuyordu ve sağlık bakımından sorunlar yaratıyordu. Bu tesis, turistik işletmeler, halk ve Ada için çok önemli yatırım" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bozcaada-tesisine-kavusuyor_117607.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!