Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Referanduma Bozcaada'dan İlk Tepki

Bozcaada'da referandum önerisine Bozcaada'dan ilk tepki geldi.

yapi.com.tr
Referanduma Bozcaada'dan İlk Tepki

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlını İdris Güllüce’nin Bozcaada’nın imara açılmasıyla ilgili ‘yerel halkla referanduma gidilsin, onlar ne isterse biz uyarız. Belediye başkanı ve halk bizim plana itiraz etsin gerekeni yapalım’ önerisini değerlendiren Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz referanduma sıcak baktıklarını söyledi.

Bozcaada’yı imara açmayı hedefleyen plan için binden fazla dilekçe ile itiraz yapıldığını söyleyen Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’En baştan beri bu plan hazırlanırken hazırlanan planın içeriğinin halkla, yerel yönetimle ve buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten bu planın Bozcaada gerçekleriyle örtüşmemesinin tek sebebi planlama aşamasında böyle bir hamlenin yapılmamasıydı. Referandumun hukuki bir karşılığı var mıdır onu araştırmak lazım. Bu tarz bir referandumun hukuki dayanağı var ise Bozcaada Belediyesi olarak zaten halkın istediğini yaparız. Daha önce hazırlanan 1/25 binlik plana ve yeni hazırlanan 1/100 binlik plana zaten belediye meclis kararıyla itiraz ettik. Bu itirazlar kendi aramızda ufak bir referandum yaptığımızı gösteriyor. Biz sonuna kadar halkın vereceği kararın arkasında olacağız. Bizler, ‘Bozcaada’da imar yapılmasın’ demiyoruz. Bu imar planında Bozcaada için bir takım tehlikeler içerdiğini fark etik. Biz bu tehlikeli noktalarda revizyon yapılmasını talep ediyoruz. Ben Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu revizyona sıcak bakacağını düşünüyorum.’’

http://www.yapi.com.tr/haberler/referanduma-bozcaadadan-ilk-tepki_125391.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!