Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bursa'da Asıl Süreç Şimdi Başlıyor"

UNESCO Dünya Miras Listesi'yle Bursa'nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini belirten Recep Altepe, "Bursa'da asıl süreç şimdi başlıyor aslında. Kentin değerlerini bundan sonra daha çok korumalı, geliştirmeli ve titizlikle fonksiyonel olarak canlı tutmamız gerektiğinin bilincini ve sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Bursa'da Asıl Süreç Şimdi Başlıyor"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kayıhan Hamamı Sosyal Tesisleri'nde konuyla ilgili düzenlenen tanıtım ve basın toplantısında, tarih ve medeniyetlerin kenti Bursa'nın dünya mirası listesinde yer almasının heyecanını yaşadığını belirtti. "Bursa'da tarihi bir dönem yaşıyoruz. Bursa'da yaşam bir şans, bu kente hizmet etmek de bizler için onurdur" diyen Altepe, "Bursa'nın dünya gündemine taşınması, ecdadımızın emaneti olan bu kentin güzelliklerinin ve değerlerinin tüm dünya tarafından kabul edilmesi çok önemli. Bursa, evrensel değerde bir şehirdir. Bursa’nın değerlerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde dünyada 998'inci, Türkiye'de 12'nci sırada yer alması kentimizin güzelliklerinin dünya çapında tanınması açısından büyük değer taşıyor" ifadesini kullandı.


Miras listesine adaylık sürecinin çok zorlu bir süreç olduğunu vurgulayan Altepe, Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda çalışmaların her aşamasının titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Bu sayede hazırlanan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık'ın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasına karar verildiğini hatırlatan Altepe, "Bu süreçte çalışmalara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bursa'da asıl süreç şimdi başlıyor aslında. Kentin değerlerini bundan sonra daha çok korumalı, geliştirmeli ve titizlikle fonksiyonel olarak canlı tutmamız gerektiğinin bilincini ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bundan sonra önemli olan sürdürülebilirliğin sağlanmasıdır" diye konuştu.

Şehrin değerlerinin tesciliyle dünyaca tanınırlığının artacağını anlatan Altepe, "Bir başka deyişle Bursa'nın 'dünya markası' niteliğini taşımasının sunduğu avantajla beraber kentin gelişen kültür turizmi potansiyeli de ekonomiye katkı sağlayacak, istihdam olanaklarını ve yatırımları artıracak. Bursa, kabuğunu yeni yeni kırıyor. Bursa olarak takdire değer bir hizmete imza atıldı" dedi.

Bursa'nın değerleriyle ilgili çalışmaların İznik ve Uludağ gibi bölgelerle de süreceğini kaydeden Altepe, İznik'te de bu çerçevede çalışmalar başlattıklarını, Hristiyan alemi için de önem taşıyan ilçenin miras listesine girmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu: Süreç ilmek ilmek örüldü

Projenin yürütücüsü ve alan başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu da çalışmaları sırasında milattan önce 185 yılında kurulan Bursa'nın üstün evrensel değerlerinin Osmanlı dönemindeki kentleşme teması üzerinde durduklarını bildirdi. Toplam 6 alanda başvuru yaptıklarını dile getiren Dostoğlu, "Zor bir konuydu, ama süreç ilmek ilmek örüldü. Bursa’da hem kırsal hem de kentsel yerleşim üstün evrensel değerinin, Katar'daki toplantıda bin 400 kişi karşısında 2 dakikada en iyi şekilde ispatlanmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

Toplantıda Altepe, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu'na çabalarından ötürü plaket verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursada-asil-surec-simdi-basliyor_123288.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!