Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çatı Sektörünün Ana Problemi Uzmanlaşma Olmaması"

Yapı güvenliği anlamında çatılarda dikkat edilmesi gereken en önemli iki unsuru yangın ve rüzgar dayanımı olarak açıklayan Kılıçoğlu Halkla İlişkiler Yöneticisi Barış Özaydemir; "Türkiye'de ana problem uzmanlaşma olmaması" diyor

yapi.com.tr

Kılıçoğlu Yapı Malzemeleri Genel Müdürü Barış Özaydemir, 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Tolga Türkanık'ın sorularını yanıtladı. Yapı güvenliği anlamında çatılarda dikkat edilmesi gereken en önemli iki unsuru yangın ve rüzgar dayanımı olarak açıklayan Özaydemir, "Bugün Türkiye'de çatı kültüründe gördüğümüz en büyük problemlerden biri yanıcı çatı malzemelerindeki artış. Kiremit, zaten A1 sınıfı yanmaz bir malzeme; biz altındaki yalıtım ürünlerini de yanmaz ya da zor alevlenen malzemelerden oluşturuyoruz. Böylece çatıdaki yangın güvenliğini en üst seviyeye taşıyoruz. Güvenliğin bir diğer ayağı da rüzgar; bu anlamda hem konstrüksiyonun hem de bağlantı elemanlarının doğru oluşturulması, tasarım, ürün ve uygulamanın doğru olması gerekiyor. Piyasada gördüğümüz en büyük problemlerden biri de bu; ürün iyi ama uygulama yanlış, ürün ve uygulama doğru ama tasarımda ciddi hatalar var" diyor.

Türkiye'de en önemli sorunun uzmanlaşma olmaması olduğunu vurgulayan Özaydemir; Almanya'da bir kişinin usta olarak çatıya çıkabilmesi için 6-7 yıl deneyim kazanması gerekirken, Türkiye'de böyle bir şart aranmadığına dikkat çekiyor ve kamu kurumlarının bu anlamdaki sorumluluklarına işaret ediyor:

"Aslında bu konuda devlete iş düşüyor; bir belgeleme yapılması gerekiyor ve belgesi olmayanın çatıya çıkamaması gerekiyor". 

http://www.yapi.com.tr/haberler/cati-sektorunun-ana-problemi-uzmanlasma-olmamasi_132530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!