Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Essenora Gaziosmanpaşa'nın Yenilenen Dokusuna Önderlik Edecek

İstanbul'un 'kentsel dönüşüm'le anılan ilçelerinin başlında gelen Gaziosmanpaşa'nın özel sektör eliyle gerçekleştirilen ve ruhsatı alınmış ilk projesi Essenora görücüye çıktı. 758 konutluk bir dönüşüm projesi olan ve 160 milyon TL'lik bir yatırım öngörülen Essenora'nın yüzde 40'ı hak sahiplerine verilecek.

yapi.com.tr
Essenora Gaziosmanpaşa'nın Yenilenen Dokusuna Önderlik Edecek

ATİK&AKIN, ENGA ve YİMTA ortaklığı tarafından kurulan Essenora AŞ'nin hayata geçirdiği projenin Four Seasons Hotel’de gerçekleşen lansman toplantısında konuşan Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz; Gaziosmanpaşa'nın yepyeni bir çağa adım attığına dikkat çekerek, yakalanan ivmenin ilçeyi İstanbul'un en gözde yaşam alanlarından biri haline getirdiğini söyledi. Proje ortaklarının fikir aşamasında net bir ortak hedefleri olduğunun kaydeden Öz, "Gaziosmanpaşa'nın değişen yüzünü temsil eden ve ona değer katacak bir projeye imza atmak istedik" diye konuştu.

60 dönümlük kent parkının hemen yanında 21 dönümlük bir alan üzerinde yükselecek olan Essenora'nın Türkiye'nin sayılı projelerinden biri olmaya aday olduğunu belirten Öz; projenin 6 adet kule bloklu ve arazi fiziki koşullarını destekleyen 5 adet teraslı bloklu, farklı tiplerde 758 konuttan oluştuğunu ifade etti. Öz, 160 milyon TL'lik yatırımla 2016 yılının Haziran ayında teslim edilmesi planlana proje için 1000'in üzerinde ön talep alındığını, metrekare birim fiyatının da 3 bin 500 TL'den başladığını sözlerine ekledi.

Essenora, Gaziosmanpaşa'nın yenilenen dokusunun öncüsü

Projenin ilçedeki kentsel dönüşümün öncüsü olduğuna işaret eden Proses Mimarlık ortaklarından mimar Selma Akkuş da Essenora'nın Gaziosmanpaşa'nın yenilenen dokusuna önderlik eden çağdaş bir yerleşim olduğunu vurguladı. "Essenora'da hedefimiz, bölgeye modern yaşam kriterlerinin getirilmesi oldu" diyen Akkuş, projenin detayları hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Mini çarşı aksında 12 adet ticari dükkan ve bir market planladık. Sosyal tesis alanımızda 2 havuz, fitness merkezi, çok amaçlı salonlar ve kreş bulunuyor. Projede, burada yaşayacak kişilerin tüm sosyal ve alışveriş ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Çeşitli büyüklükteki dairelerin 700 kadarı yüksek bloklarda yer alıyor; 58'i ise teras villa daireler olarak planlandı. Essenora'da aktif yeşil alanlar arazinin yüzde 30'u iken; pasif yani özel kullanımlı kat bahçeleri yüzde 20 oranında tutuldu".

http://www.yapi.com.tr/haberler/essenora-gaziosmanpasanin-yenilenen-dokusuna-onderlik-edecek_125490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!