Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fikirtepe'de Tarih Belli Oldu!

Ali Nuhoğlu, bakanlığın yeni düzenlenmeleri doğrultusunda Fikirtepe’de 13 ila 14 adada anlaşma sağlayan 6-7 firmanın bir ay içinde ruhsatlarını alarak mart ayında inşaatlara başlamasının beklendiğini söyledi.

yapı.com.tr
Fikirtepe'de Tarih Belli Oldu!

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, Fikirtepe’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mayıs ayında kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesiyle duran inşaatların mart ayına kadar başlaması bekleniyor. Toplam 60 adanın yer aldığı Fikirtepe’de 13-14 adada yer alacak projelerin bakanlığın yeni mastır planları doğrultusunda ruhsat alıp başlaması bekleniyor.  Nuhoğlu da Kadıköy Fikirtepe’de Yenitepe adıyla içinde konut ofis ve ticari alanların olacağı projeyi daha önce satışa çıkarmış ancak bakanlığın yeni imar planları nedeniyle satışlarını durdurmuştu.

Bölgeyle ilgili konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu,  bölgede sorunların çözülecek gibi durduğunu belirterek, “Yasal olarak sürecin gecikmesi için hiçbir engel yok. Bakanlığı yaptığı yeni düzenlemeye göre  inşaat yoğunluğunda belli bir azalma oldu. Biz de projelerimizi yeni yapılan plana göre revize ediyoruz. Bölgedeki diğer projeler de bu plana göre düzenlendi. Yeni bakanın oluşturacağı süreç bekleniyor” dedi. Yüzde 100 anlaşan adalarda bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Nuhoğlu, “Biz de 2 adada yüzde 100 anlaşmaya vardık. Biz dahil 12-13 adada yüzde 100 anlaşma sağlayan firmaların 1 ay içinde yapı ruhsatı alması ve mart gibi inşaatlara başlaması bekleniyor” dedi.  Kendileriyle birlikte Anka, Teknik Yapı, Beysaş,  Emay, Vartaş,  İslamoğlu gibi  6 - 7 firmanın ruhsat almasını beklediklerini anlatan Nuhoğlu, “Bu firmalar içinde 2-3 adada anlaşanlar var. Yaklaşık 13-14 adada bir ruhsatlandırma süreci yaşanacak gibi görünüyor. Bu da 60 adanın yüzde 20’sinde aynı anda inşaatların mart ayında başlaması anlamına geliyor” dedi.

Maliyetler bölgede fiyat artırdı

Nuhoğlu,  yeni planla birlikte inşaat yoğunluğu azalan projelerin metrekare fiyatlarında bir yükselme olabileceğini de söyledi. Daha önce 4 bin 500 TL- 5 bin TL aralığında olan metrekare fiyatlarının ise 6 bin 500 TL bandına çıkabileceğini aktaran Nuhoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: “Firmalar konut sahipleriyle yüzde 50 payla bir anlaşma yapmışlardı. Ancak yoğunluğun aşağı düşmesi maliyetleri yukarı çektiği için, kat sahipleriyle yüzde 50-55  yapılan anlaşma oranları yüzde 65-70’e çıkmış gibi oldu. Bu maliyet artışı nedeniyle daire fiyatları bir miktar yukarı çıkacak.”

Projede teslimi öne çekebiliriz

Firma olarak 2 adada yıkımları tamamladıklarını ve 2 yıldan bu yana da kira ödemelerini yaptıklarını dile getiren Nuhoğlu, “Sürecin belediyeden bakanlığa geçmesi bizi bir süre için etkiledi. Ama şu anda sürecin önünün açık olması bizim için umut verici. Bir an önce projelerimizi bitirip ruhsatlarımızı alıp yola çıkmayı düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Anlaşma yaptıkları daire sahiplerinin kiralarını daire teslimlerine kadar ödeyeceklerini kaydeden Nuhoğlu, bu nedenle 36 ay yerine inşaat sürecini kısaltarak 20 ayda tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Plana İstanbul karar vermeli

Ruhsatın İstanbul’daki Dönüşüm Müdürlüğü tarafından verildiğini ancak öncesinde plan, silüet ve yoğunlukla ilgili Ankara’dan onay alınması gerektiğini belirten Ali Nuhoğlu, bunun da süreci uzattığını kaydetti. Nuhoğlu, sürecin hızlanması için bu yetkinin İstanbul’daki Çevre ve Şehircilik Dönüşüm İl Müdürlüğü’ne verilmesi gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fikirtepede-tarih-belli-oldu_115759.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!