Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hatay'da 'Mobilya Ülkesi Türkiye' Buluşması

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Güleç: "Hedefimiz, Türkiye'nin 2023'te 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat yapması. Bu potansiyel Türkiye'de var" dedi.

yapi.com.tr / AA
Hatay'da 'Mobilya Ülkesi Türkiye' Buluşması

Birleşik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) ev sahipliğinde düzenlenen 'Mobilya Ülkesi Türkiye Buluşmaları' paneli, Hatay'da gerçekleştirildi. Panelde konuşan BİRSİAD Başkanı Ali İşgören, kaliteli ürünün her yerde rağbet gördüğünü, mobilya sektöründe son dönemde sadece komşu ülkelere değil, Avrupa pazarına dönük üretimin ağırlık kazandığını söyledi. Mobilya sektöründeki hızlı gelişmeyi, girişimcilik ruhunun yanı sıra ARGE çalışmalarının ağırlık verilmesine, seri üretimin benimsenmesine, kaliteli mal üretme çabasına ve yetişmiş kaliteli insan gücüne bağlı olduğunu ifade eden İşgören, şöyle devam etti:

"Dünya pazarında söz sahibi oyunculardan biri olmayı hedeflediğimiz mobilya sektöründe en büyük kozumuz, zengin bölgesel motiflerimizi tasarım gücüyle birleştirerek Türk mobilyasını imaj haline getirmek. 50 civarında firmamız ihracat kapasitesine ulaşmış durumda. 2006 yılında 6 milyon dolar olan ihracatımızın 55 milyon dolar seviyesine ulaştığı görülmektedir. Irak ve Libya başta olmak üzere Türk Cumhuriyetlerinin bölgemizdeki talepleri her geçen gün artmakta. Bu bölgelerin hedefini 250 milyon dolar olarak belirledik. Belirlenen hedeflere doğru yol almak için üreticimizin her zaman destekçisi olacağız."

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç de Türkiye'nin 2003'te 2 milyar 256 milyon dolar olan mobilya üretiminin bugün 5 milyar 603 milyon dolara yükseldiğini, ihracat rakamlarının da 341 milyon dolardan 2 milyar dolara çıktığını belirtti. Türkiye'nin mobilya üretim rakamının 2 kattan fazla arttığını, ihracatta ise yaklaşık 7 kat artış yaşandığını vurgulayan Güleç, "Hedefimiz, Türkiye'nin 2023'te 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat yapması. Bu potansiyel Türkiye'de var. Önümüz açılırsa güç birliği platformlarıyla Hatay'da da, İnegöl'de de, Kayseri'de de bölgesel alt kimlik bir mobilya markasıyla Türkiye mobilyası imajını güçlendirebilirsek bu hedeflerimizi başarabiliriz" diye konuştu.

Panele, Hatay Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz ve mobilyacılar katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-mobilya-ulkesi-turkiye-bulusmasi_115195.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!