Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eyidoğan'dan Kentsel Dönüşümde "İkna Odası" İddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm uygulamasına ilişkin, projeler için mahallelerde topluluk görüşleri alınmadığını, bireysel ikna yoluna gidildiğini asıl ikna odalarının "kentsel dönüşüm ikna odaları" olduğunu iddia etti.

yapi.com.tr
Eyidoğan'dan Kentsel Dönüşümde "İkna Odası" İddiası!

ANKA'nın haberine göre, Eyidoğan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesinde 66 bin vatandaşı ilgilendiren bir bölgenin afet riski altındaki alan ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulamasına açıldığını belirterek şöyle dedi:

"Vatandaşla yapıldığı söylenen anlaşma metinlerinin hukuki değerleri çok tartışmalıdır ve vatandaşı hukuken korumamaktadır. Çeşitli türde talep formları, ön sözleşmeler, genel vekaletnameler ve adi sözleşmeler şeklinde yapılan sözüm ona anlaşmalar, ileride vatandaşın hak sahipliğinde önemli hukuki sorunlar yaratacak ve vatandaşın uzun yıllar boyunca dişinden tırnağından arttırarak elde ettiği mülkler ellerinden yok pahasına alınacaktır. Bunun en son örneği Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Alanında Roman vatandaşların gecekondularının yok pahasına satın alınması ve basında Sarıgöl Konakları adı ile lanse edilen üst gelir grubuna yönelik konut+ticari alan projesi uygulamasıdır. Hane Sahipleri ile GOPAŞ ve müteahhitlik şirketleri arasında karşılıklı imzalanan metinlere bakıldığında vatandaşın ileride hukuki bir sorumlu bulma noktasında sıkıntıya düşeceği ve ayrıca ciddi bir borçlanmanın içine sokulma olasılığı yüksektir."

"Kentsel dönüşüm ikna odaları"

Adı geçen projelerin ciddi rant getirme özelliği taşıdığından vatandaşın devlete teslim ettiği değer ile yapılacağı söylenen projeler arasında ciddi maddi farklılıklar oluştuğunu iddia eden Eyidoğan, "Projeler için mahallelerde topluluk görüşleri alınmamakta, bireysel ikna yoluna gidilmekte asıl ikna odalarının 'kentsel dönüşüm ikna odaları' olduğu görülmektedir. Bu ikna odalarından gerçek bir ortaklık tesisi değil vatandaşın ortaya çıkacak değer artışından bir haber olduğu kaptı kaçtı rant projeleri yaratılmaktadır. Öyle ki vatandaş nerede, kaç metrekare konutta veya işyerinde, hangi koşullarla, hangi bedelle ve hangi konumda yerleşeceği belli olmadan bu uygulamanın içine sokulmaktadır" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyidogandan-kentsel-donusumde-ikna-odasi-iddiasi_113963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!