Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kayseri OSB'nin Güneş Enerjisi Santralinin Kabloları Prysmian'dan

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak olan ve 18 MegaWatt-Peak enerji üretim kapasitesiyle elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayacak güneş enerjisi santralinde kullanılacak kablolar, Türkiye’de ulaşımdan inşaata birçok önemli projeye kablo tedarikinde bulunan Prysmian Group Türkiye tarafından tedarik ediliyor.

yapi.com.tr
Kayseri OSB'nin Güneş Enerjisi Santralinin Kabloları Prysmian'dan

Efektif Endüstriyel Enerji AŞ’nin projelendirmesi ve kuruculuğu (EPC’liği) altında 320 bin metrekarelik alanda hayata geçirilerek, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin tüketiminin yüzde 10’unu karşılayacak 18 MWp büyüklüğünde güneş enerjisi tesisi; Seferoğlu Elektrik AŞ’nin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarından bir yenisi olacak. Proje, organize sanayi bölgeleri içerisinde aynı lokasyonda 18 MWp büyüklüğünde olması ve hayata geçiriliş modeli ile Türkiyede bir ilk olmaya aday. 7 MWp’i Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve 11 MWp’i Seferoğlu Elektrik AŞ mülkiyetinde olmak üzere iki parçadan oluşan proje, ülkemizi yenilenebilir enerjiyle tanıştırarak ülke ekonomimize katkı sağlamayı hedeflemekte.

Prysmian Group Türkiye’nin de fotovoltaik (PV) kabloları ile birlikte kontakt ve konnektörlerini de temin edeceği, minimum 25 yıl ömrü bulunan 18 MWp'lik tesis sayesinde yılda yaklaşık 25 bin MWh enerji tasarrufu yapılırken; CO2 salınımının önüne geçilerek ekolojik sisteme katkıda bulunulması hedefleniyor. Proje kapsamında devreye girecek olan santralin toplam maliyetinin 6 ila 7 yıl arasında geri kazanılması öngörülüyor. Prysmian Group Türkiye, Almanya’da üretimi hali hazırda süren 160 km uzunluğundaki kablonun bir bölümünü Kasım ayında, diğer bölümünü ise yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedefliyor.  

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Prysmian OEM&Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk, “Prysmian Group güneş enerjisi sektöründe tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki projelerde de güvenilir ve uzun ömürlü ürünleri ve çözümleri ile projelerin tercih edilen lider markası olma özelliğini koruyor. Bu sektörde diğer ülkelerdeki tecrübemizi iş yaptığımız partner firmalarımız ile paylaşarak onların da işlerine değer katmak için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Ülkemizde gelişmekte olan bu ve bunun gibi sektörlerin en başından itibaren altyapısının sağlam olması, daha sonra yaşanabilecek problemlerin önüne geçilmesi açısından en önemli faktördür. Prysmian ürünleri daha önce uzun yıllar kullanılmış, kullanım sonrası performansları test edilmiş ve onaylanmış ürünlerdir. Yapmış olduğumuz bu testler bize ürünlerimizin TÜV şartlarının çok üzerinde performans verdiğini ve dolayısıyla ömrünün de istenilenin çok üzerinde olduğunu göstermiştir. Biz, güneş enerjisi için sunduğumuz kablo çözümlerini sadece TÜV ile sınırlamayıp ayrıca daha da zorlayıcı olması amacı ile VDE uygunluğu ile de sertifikalandırıyoruz. Böylelikle hem sertifikasyon, hem de gerçek saha şartlarında test edilmiş ürünler ve gerekse geçmiş tecrübelerimizle müşterilerimizin işlerine değer katmaya devam ederken ayrıca rakiplerimize göre her anlamda farklılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Solar enerji teknolojisi konusunda uzman olan Prysmian Group, bugüne kadar dünya çapında birçok prestijli solar projesine de imza atıyor. Prysmian Group, yenilenebilir enerji alanında lider olduğu Almanya’da solar enerji teknolojisine uygun gerçekleştirdiği üretimleriyle grup içinde ön plana çıkıyor. Bu projelerden bazıları ise şunlar: Budweis, Çek Cumhuriyeti (Kurulu enerji: 3426kWp), Fuente Alamo, İspanya (Kurulu enerji: 5400 kWp) Vilgertshofen, Almanya (Kurulu enerji: 4358 kWp) ve Weeze, Almanya (Kurulu enerji: 14026kWp).

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayseri-osbnin-gunes-enerjisi-santralinin-kablolari-prysmiandan_127682.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!