Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İztuzu’da Yılbaşı Nöbeti

Caretta caretta’ların yumurtlama alanlarından dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda yılbaşı gecesi nöbet vardı. İztuzu Kumsalı’nı Koruma Platformu üyeleri nöbetteydi.

yapi.com.tr
İztuzu’da Yılbaşı Nöbeti

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Muğla’nın Ortaca ilçesinde aralarında CHP’li Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karaçelik’in de olduğu onlarca insan caretta carettaların yumurtlama alanlarından dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı korumak için yeni yıla nöbet tutarak girdi.

İztuzu Plajı, işletme hakkını alan İngiliz ortaklı özel şirket Dalçev’in tehdidiyle karşı karşıya. Şirketin talimatıyla 28 Aralık gecesi üç otomobille tesisleri devralmaya gelmişti. Plajı korumaya kararlı ahali ve çevrecilerin girişimiyle jandarma ekipleri müdahale etmişti.

Buna karşılık Belediye Başkanı Karaçelik, belediye çalışanları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 176 kişilik bir grup, Dalçev’in tekrar İztuzu’ndaki tesislere tekrar girmemesi için plaj girişinde nöbet tutmaya başladı.

Kazanana kadar nöbet

Aralarında İztuzu Kumsalı’nı Kurtarma Platformu (İKUP) üyelerinin de bulundugu grup, variller içinde yakılan ateşlerde ısındı. Önüne ‘İztuzu Halkındır’ yazılı pankart asılan direniş çadırındaki eyleme katılanlar oluşturulan bir panoya tek tek isimlerini yazdı.

İKUP Sözcüsü Murat Demirci, “Burası halkın, işletmesi de belediyenindir. Bariyerleri kırıp hukuk dışı uygulamayla İztuzu’nu ele geçirmeye çalışan zihniyete karşı mücadele ediyoruz. Dalyan halkı bu gece olduğu gibi mücadeleyi kazanana kadar burada nöbette duracak” dedi.

Hukuka rağmen işgal

Ortaca Belediyesi’nin avukatı ve İKUP sözcülerinden Berna Babaoğlu Ulutaş da İztuzu’nda Ortaca 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin belediye lehine vermiş olduğu karara rağmen bir işgal yaşandığını belirtip, “Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu kararlara göre hukuken eski durum devam etmekte ve Ortaca belediye başkanlığı da plajları işletmeye devam edecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iztuzuda-yilbasi-nobeti_127500.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!