Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Kitap Oldu

Koç Holding'in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı'nın desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' (MLMM) Projesi'nin 7 yıllık serüveni 'Bizim Hikayemiz' adlı kitapta toplandı. Kitap, projenin hayata geçtiği günden bu yana kat ettiği yolu detaylı bir şekilde ele alıyor.

yapi.com.tr / AA
'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Kitap Oldu

"Siz de bu hikayenin bir parçası olun"

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak ise Bizim Hikayemiz kitabının sonsözünde, MLMM Projesi'nin, hayata geçtiği günden itibaren Türkiye'de mesleki eğitim konusunda olumlu yönde bir algı değişikliği yarattığını ifade etti. Proje ile yeni bir eğitim-istihdam ilişkisi örneği oluştuğuna dikkati çeken Durak, "Koç Topluluğu şirketlerinin okulda, serviste ya da kendi işletmelerinde oluşturdukları laboratuvarlardan müfredat desteklerine, öğretmen ve eğitici kadrolarına yapılan yatırımlardan Meslek Yüksek Okulu kurulmasına kadar varan bir geniş yelpazede bu işin sahiplenilmesi beni gururlandırıyor. Şirketlerimizin pek çoğunda ve servis ağlarında mesleki eğitimi taçlandıran, meslek lisesi mezuniyetini aranan bir özellik olarak önceliklendiren uygulamalarla da işi uzmanının yapması gerektiği kültürünü teşvik ediyorlar. Biliyoruz ki bu çocuklar bizim" değerlendirmesinde bulundu.

Turgay Durak, yan sanayicilere, tedarik zincirlerine ve çatı kuruluşlara "Buyurun siz de bu hikayenin bir parçası olun, bir yerinden tutun" çağrısında bulundu.


Kurumsal sosyal sorumluluk alanında referans niteliğinde bir eser

Myra tarafından yayına hazırlanan Bizim Hikayemiz kitabında, MLMM Projesi'nin amaçları ve hedefleri, MLMM'nin yarattığı özgün uygulamalar, Okul-İşletme İşbirliği Modeli, burs, koçluk ve staj desteği ve istihdam önceliği hakkında kapsamlı bilgiler aktarılıyor. MLMM Projesi'nin hayata geçtiği günden bu yana kat ettiği yolu detaylı bir şekilde ele alan ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında referans niteliği taşıyan kitapta, ayrıca laboratuvar kurulumu, yönetimi, eğitici eğitimi ve bölüm açma desteği gibi mikro projelerden söz ediliyor.

Proje kapsamında yürütülen yarışmalar, iletişim kampanyaları ve işbirlikleri hakkında da katılımcı görüşleriyle birlikte detaylar yer alıyor. MLMM Projesi'nin kilometre taşlarını ortaya koyan kitapta, proje kapsamında eğitim alan öğrencilerden meslek lisesi öğretmenlerine, gönüllü koçlardan projenin devir olduğu kurum ve sektör temsilcilerine kadar birçok paydaşın yorum ve görüşleri de bulunuyor.

Kitabın yanı sıra MLMM Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların yer aldığı görsel materyaller de bir film haline getirildi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/meslek-lisesi-memleket-meselesi-kitap-oldu_113719.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!