Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Kitap Oldu

Koç Holding'in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı'nın desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' (MLMM) Projesi'nin 7 yıllık serüveni 'Bizim Hikayemiz' adlı kitapta toplandı. Kitap, projenin hayata geçtiği günden bu yana kat ettiği yolu detaylı bir şekilde ele alıyor.

yapi.com.tr / AA
'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Kitap Oldu

Yedinci yılını tamamlayan MLMM Projesi kapsamında geliştirilen mikro projelerle 8 Koç Topluluğu şirketi ile 5 sektörde, 29 laboratuvar, 7 eğitim merkezi, 1 meslek lisesi ve 1 meslek yüksekokulu kuruldu. 81 ildeki 264 meslek lisesinde, 8 bin öğrenciye burs imkanı sağlayan Koç Holding, MLMM Projesi'nin yaktığı ateşi 'Bizim Hikayemiz-Meslek Eğitiminde Bir Kuşağın Öyküsü' adlı kitapta ve filmde bir araya getirdi.

Projenin mimarları, kahramanları ve iş dünyasının önde gelen isimleri kitapta MLMM ile tanışma süreçlerini, öncesini ve sonrasını anlattı. 'Bizim Hikayemiz'in kaleme alınması sürecinde proje ekibi Diyarbakır'dan İzmit'e, Karamürsel'den İzmir'e 5 bin 800 kilometre yol kat etti. Projeye zaman içerisinde dahil olan 264 meslek lisesi, 8 bin meslek lisesi öğrencisi, farklı ölçek ve sektörlerde 20 Koç Topluluğu şirketi ve 580 gönüllü çalışanın önemli bölümü ziyaret edildi; röportajlar gerçekleştirildi. 20 gün süren çekim ve röportajlar için 8 kişilik ekip, MLMM projesinin dokunduğu onlarca farklı yaşam ve başarı öyküsünü dinledi.


Meslek liselerini ve öğrencilerini MLMM Projesi'nin yaşanmış hikayelerinin kahramanları olarak anlatan 'Bizim Hikayemiz' kitabının lansmanı, Türkiye'nin dört bir yanında MLMM Projesi'ne dahil olmuş Meslek Lisesi Koçları, Şirket Sorumluları ve projenin bugün meslek lisesi mezunu olan ilk bursiyer öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İlk dönem bursiyer öğrencilerini temsilen Karaman Nefise Sultan Anadolu Kız Meslek Lisesi mezunu Havva Eryiğit, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'a proje anısına özel bir hediye takdim etti.

"En büyük arzumuz, bu uygulamaların yaygınlaşması"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, kitabın önsözünde, MLMM Projesi'ne başlarken mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, geçen 7 yılda projenin, hedeflediği etkinin çok ötesine erişen bir başarıya ulaştığını ifade etti. Bireysel düzeyde öğrencilerle burs, staj, koçluk çalışmaları; şirketler düzeyinde okullarla işbirlikleri; akademik düzeyde araştırmalar, konferanslar, yayınlar ve toplumsal düzeyde ise farkındalık kampanyaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Koç, meslek eğitiminde okul-işletme işbirliği bileşenlerini kapsayan bir model oluşturduklarını kaydetti.

Mustafa Koç, "Bu modelden hareketle sektörlerine özel uygulamalar hayata geçiren Koç Topluluğu şirketlerimiz, bu çalışmalarına önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Ülkemizde gençlerin gelişimlerine çok yönlü destek vererek, istihdam edilebilirliklerinin önünü açan bu uygulamaların yaygınlaşması en büyük arzumuz. Ulusal rekabet gücümüzü artırmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve işsizlikle mücadele etmek için istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi gerekli ve hatta şarttır" değerlendirmesinde bulundu.

Bizim Hikayemiz kitabında MLMM Projesi'nin, kahramanlarının ağzından dinlendiğini aktaran Koç, "Bizim Hikayemiz, kronolojik veya hiyerarşik bir sıra içermiyor; bir kuşağın öyküsünü, yaşamın kendisi gibi sürprizlerle aktarıyor. Her sayfasından keyif alacağınızı umuyorum" ifadelerini kullandı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/meslek-lisesi-memleket-meselesi-kitap-oldu_113719.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!