Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Okullarda Nükleer Yalanlar İstemiyoruz’

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Akkuyu NGS’ye okullarda nükleer konulu sunum yapılmasına izin verilmesini protesto etti.

yapi.com.tr
‘Okullarda Nükleer Yalanlar İstemiyoruz’

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Akkuyu NGS’ye okullarda nükleer konulu sunum yapma izni vermesine tepki gösterdi. Birgün Gazetesi'nden Gökay Başcan'ın haberine göre, platform sözcüsü Gazi Düz “Mersin ve diğer bölgelerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Akkuyu NGS firması tarafından, nükleer konusunda objektif olmayan, taraflı, gerçeklere dayanmayan bir bilgilendirme sürecinin hayata geçirilmesinin planlandığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Allanıp pullanamaz

Milli Eğitim Müdürlüğü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) A.Ş’nin tüm okullarda “Nükleer” konulu sunum yapmak istediğini onaylayarak, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ilettiğini öğrenen Mersin Nükleer Karşıtı Platform bu duruma tepki gösterdi. Nükleer şirketinin ve Milli Eğitim’in işbirliğini protesto eden Mersin Nükleer Karşıtı Platform, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Platform sözcüsü Gazi Düz, “Dünyada nükleer bir tehlike gerçeği olan nükleer santralları güzel bir yapıymış gibi allayıp pullayıp bilimsel bilgilere dayanmadan, Akkuyu’da nükleer santral yapmak isteyen şirket tarafından nükleer yalanlar okullarımızda anlatılmak istenmektedir” dedi.

Valilik iptal etmelidir

Nükleer şirketin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi nitelik taşımayan bir yazı gönderdiğini belirten Düz, içeriği bilinmeyen, pedagojik olarak değerlendirilmeyen sunumların okullarda çocuklara anlatılmasının önünün açıldığını kaydetti. Bu durumun kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Düz, şunları söyledi: “Bu konunun bir an önce Mersin Valisi tarafından değerlendirilerek iptal edilmesi ve okullarda bu konuda bilimsel bilgiler ve gerçeklerin tarafsızca anlatılmasının sağlanması gerekmektedir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okullarda-nukleer-yalanlar-istemiyoruz_138323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!