Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mersin'de Okullarda Nükleer Eğitimine Tepki

Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali için okullarda öğrenci ve öğretmenlere bilgilendirme çalışması girişimi, Greenpeace tarafından eleştiri konusu yapıldı.

yapi.com.tr
Mersin'de Okullarda Nükleer Eğitimine Tepki

Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu avukat Deniz Bayram, ÇED raporu itirazı ile ilgili açılan davalarda hukuki süreç devam etmesine rağmen, okullarda eğitim verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

DHA'nın haberine göre, Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen 23 Ekim 2015 tarihli yazı ile Gülnar İlçesi'ne kurulması planlanan nükleer enerji santrali projesi ile ilgili öğrencilere nükleer teknoloji alanında bilgilendirme çalışması yapmak istediğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği 5 Kasım 2015 tarihli yazı ile gereğinin yapılmasını istedi.

'Tek taraflı gerçeği yansıtmıyor'

Gelişmeyi değerlendiren Deniz Bayram, süreç ile Mersin ve diğer bölgelerde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi tarafından, nükleer konusunda objektif olmayan, taraflı, gerçeklere dayanmayan bir bilgilendirme sürecinin hayata geçirilmesinin planlandığını öne sürüp önlenmesini istedi.

'Davalar sürüyor'

Akkuyu'da kurulması planlanan projenin ÇED raporunun eksiklik ve yanlışlarla dolu olduğunu, bu rapora karşı meslek odaları, çevre örgütleri, pek çok kişi ve kurumun dava açtığını ve bu dava süreçlerinin devam ettiğini de hatırlatan Bayram şöyle devam etti:

"Proje ile ilgili pek çok konu boşlukta. Mesela, Akkuyu Nükleer A.Ş. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazmış olduğu yazıda, uzmanların eğitim vermesinden bahsediyor ama Türkiye'de bir nükleer projenin hayata geçmesinin en önemli risklerinden biri personel yetersizliğidir. Nükleer alanında çalışacak, yeterli sayıda, bilgi ve deneyim sahibi uzman mevcut değildir. Bu koşullar altında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından verilecek eğitim, nükleer enerjinin yıkıcı gerçeklerini değil, taraflı, doğru olmayan, yanlış bilgilendirmeyi içereceği aşikârdır. Greenpeace olarak nükleer gerçekleri biz anlatalım. Nükleer konusunda taraflı ve doğru olmayan bilgiler öğrencileri kandırmaya yönelik bilgilendirme eğitim hakkının ihlalidir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersinde-okullarda-nukleer-egitimine-tepki_138215.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!