Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PonceBloc İnşaat Sektörüne Hızlı Bir Giriş Yaptı

PonceBloc, 3 - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 19. Yapı Fuarı TURKEYBUILD İzmir’de Türkiye’nin yeni nesil, çevre dostu hafif yapı elemanı olmaya aday ürülerini sergiledi. PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu, yapi.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

yapi.com.tr
PonceBloc İnşaat Sektörüne Hızlı Bir Giriş Yaptı Özge Sipahioğlu

Acentecilik, armatörlük, entegre lojistik hizmetleri ve liman işletmeciliği gibi ana iş kollarının yanı sıra farklı sektörlerde de faaliyet gösteren Arkas’ın inşaat sektöründeki yeni iştiraki olan PonceBloc, Fransız know how’ına ek olarak Alman teknolojisi ve dizaynı ile Kayseri’de üretiliyor. Ponza taşından üretilen PonceBloc, hafifliğinin yanı sıra çevreci, yüzde yüz geri dönüştürülebilir doğal bir ürün. Isı ve ses yalıtım performansıyla iddialı olan PonceBloc, kolay uygulama imkanı ve uzun yapı ömrü ile de fark yaratıyor.

Avrupa Teknik Normlarını yüzde 100 karşılayan PonceBloc'un ana hammaddesi olan ponza, sönmüş yanardağlardaki lavların taşlaşmış hali. Üretimi sırasında ısıya ihtiyaç duyulmayan, minimum su tüketilerek ozon tabakasına zarar veren gazlar açığa çıkarılmadan üretilen PonceBloc; geri dönüşümünde de kimyasal madde kullanılmayan, her yönüyle doğal, sağlıklı ve ekolojik bir ürün olma iddiasını taşıyor. Bu yıl 19.'su gerçekleştirilen Yapı Fuarı TURKEYBUILD İzmir’de yapi.com.tr'ye açıklamalarda bulunan PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu; "Bizden önce ürünlerimizin namı yürüdü" diyerek, yurtiçinden olduğu gibi yurtdışından da ciddi bir taleple karşılaştıklarını söylüyor.

PonceBloc’u Türkiye’ye getiren süreç nasıl gelişti?

Almanya ve Fransa’nın yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinde de tercih edilen yeni nesil hafif yapı elemanı PonceBloc’un aslında Almanya’da 200 yıllık bir geçmişi var. Türkiye pazarına sunduğumuz ürünlerin tasarımı Alman MPVA Laboratuvarı’nda yapıldı, Fransa pazarındaki tecrübelerimizle harmanlandı. Acentecilik, armatörlük, entegre lojistik hizmetleri ve liman işletmeciliği gibi ana iş kollarının yanı sıra farklı sektörlerde de faaliyet gösteren Arkas’ın inşaat sektöründeki yeni iştiraki olarak Türkiye’de de üretilmeye başlandı.

Üretim için nasıl bir altyapı yatırımı yapıldı?

Fabrikamız, Türkiye’nin en önemli ponza rezervlerinden birine sahip olan Kayseri’de. Zaten, Türkiye’nin en büyük ponza maden ocaklarından birine sahibiz. Kendi sektöründe şu anda Türkiye’deki en yeni ve inovatif yatırım olan Kayseri fabrikamız için yaklaşık 20 milyon TL harcandı. Makine parkuru için bu alanın en güçlüsü olan bir Alman firma tercih edildi. Hedefimiz, sadece ürünümüzün yüzde 100 doğal olması değildi; bunu üretim süreçlerine de yansıtabilmekti. Bu nedenle enerji için ısı pompası altyapısı oluşturduk. Yakın dönemde fabrika sayımızı arttırmak en büyük hedeflerimizden biri. Şu an için yıllık yaklaşık 20 milyon adet blok üretebilecek kapasitedeyiz.
Ürün gamınızı oluştururken nelere dikkat ettiniz?

Tamamen mutfağımız olan inşaat sektörünü baz aldık. Dış duvarlarda 30, 25 ve 20 santim kalınlıkta; iç duvarlar içinse 9 ve 14 cm’lik bloklarımız var. Bu bloklarımızın yarım halde üretilmiş hazır olanları var. Ayrıca döşemeler için asmolen ürünlerimiz, kolon ve kirişler için  panellerimiz ve hafif lento ürünlerimiz de var.

PonceBloc'u muadili ürünlere göre avantajlı kılan özellikleri nedir sizce?

Şu an için dolgu duvar elemanları konusunda en hafif yapı ürünlerine sahibiz. Ürünlerimiz, tamamen çevre dostu materyallerden üretiliyor ve ayrıca geri dönüştürülebiliyor. Isı iletkenlik değeri 0,12 W/m K olan PonceBloc, ısı ve ses yalıtımı konusunda da çok başarılı. Gerekli uygulamalar da yapıldıktan sonra, 1. ve 2. iklim bölgelerinde kullanıcılara ciddi bir avantaj sunuyor. Malzemenin odacıklı yapısı, 40 desibele kadar olan sesleri emmesini sağlıyor. Ayrıca yanmaz bir ürün.


PonceBlocPonceBloc hafifliğiyle iddialıPonceBloc'un pazar payı olarak hedefi nedir? Bunda ihracatın pozisyonu ne olacak?

Açıkçası, pazarın yüzde şu kadarı bizim olmalı gibi bir agresif tutumumuz yok; önceliğimiz müşteri memnuniyeti. Sağlıklı ve ayakları yere basan bir büyüme stratejimiz var. Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışından da ciddi bir talep var; özellikle Kuzey Irak, Kıbrıs ve Türki Cumhuriyetlerden de bayilik talepleri alıyoruz.

Nasıl bir pazarlama stratejisi izleyeceksiniz?

Çok yeni olmamıza rağmen, bizden önce ürünlerimizin namı yürüdü. Öncelikle ulaşılabilir olmayı hedefliyoruz; bu da kılcal olmayı gerektiriyor. Şu an için bayi yapılanmamız üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bayi yapılanmamızı tamamladıktan sonra hem perakende, yani son tüketici kanalında olacağız; hem de bayilerimiz aracılığıyla büyük projelerde yer alacağız.
Fransız Çevre ve Sağlık Birliği’nin onayladığı en çevreci duvar malzemesi

Ponza taşının magmatik yapısı, düşük ısı iletkenliği açısından da çok büyük bir avantaj sağlıyor. Bu avantaj ısı yalıtımı yüksek, uzun ömürlü, çevreye duyarlı sürdürülebilir yapılar inşa edilmesine imkan veriyor. PonceBloc’un duvar malzemeleri içerisinde en çevreci sonuçlara sahip ürün olduğu Fransız Çevre ve Sağlık Birliği (FDES) tarafından da onaylı.

PonceBloc sayesinde duvar ustaları günde 4 ton daha az malzeme taşıyor

Hafifliği ile dikkat çeken PonceBloc sayesinde duvar ustaları günde kişi başı 4 ton daha az malzeme taşıyor. Ürünün hafif, tamamen homojen ve kesilebilir yapısı uygulama kolaylığı ve zamandan tasarruf sağlıyor. PonceBloc hafif olmasına rağmen darbe yükleriyle ilgili testlerde kendini ispatlamış, bina ömrü boyunca performansını koruyan dayanıklı bir ürün. Hafiflik ve dayanıklılık özelliklerinin bir araya gelmesi nüfusunun yüzde 95’i deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye için devrim niteliğinde…

Üstün ses yalıtımlı, suya dayanıklı, yanmaz ürün PonceBloc binaya nefes aldırıyor

Boşluklu yapısı ve özel dizaynı ile PonceBloc, konut, işyeri, okul, hastane, otel, kütüphane, laboratuvar gibi ortamlarda oluşan ses yankılanmalarını minimize ederek üstün ses yalıtımı sağlıyor. PonceBloc’un kullanıldığı yapılar rahatlıkla nefes aldığı için ortamda küf, rutubet, yoğuşma olmuyor, konforlu ve sağlıklı mekanlar yaratılıyor. Su basmalarına karşı da dayanıklı olan Ponceblok ile örülmüş duvarlar uzun süre su altında kalsa dahi hasar almıyor. Yanmaz bir malzeme olan PonceBloc, aynı zamanda yangın esnasında hiçbir zehirli gaz yaymıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/poncebloc-insaat-sektorune-hizli-bir-giris-yapti_113160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!